Policija ujela izsiljevalca družine Schumacher

Podleži
Policija ujela izsiljevalca družine Schumacher
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.06.2024 00:24

Družina Michaela Schumacherja se je v zadnjih letih soočala s številnimi bridkostmi. Med nevšečnostmi je bil tudi izsiljevalec.

Urša Prosenjak

Poskus izsiljevanja se je končal hitro, saj je policija že kmalu ujela nepridiprava. Storilca sta bila dva moška iz Wuppertala, policija pa ju je aretirala v sredo.

Po poročanju nemškega Bilda sta izsiljevalca od družine Schumacher zahtevala več milijonov evrov, ni pa znano, s kakšnimi dejanji sta jim grozila. Policija je za medije potrdila, da preiskujejo primer izsiljevanja medijsko izpostavljene osebe in da so v zvezi s tem opravili nekaj aretacij. Več informacij v interesu preiskave niso razkrili.

Družina Schumacher pa se tokrat ni prvič srečala z izsiljevanjem. Leta 2016 je takrat 25-letni moški poslal Corinni Schumacher izsiljevalsko elektronsko sporočilo, v katerem je celo grozil njenim otrokom, a ga je policija hitro ujela. Za to je bil kriv sam. Na sojenju mu je sodnik, preden ga je za skoraj dve leti poslal v ječo, dejal: »Da ste v izsiljevalsko sporočilo napisali številko svojega bančnega računa, je bilo milo rečeno ne najbolj pametno.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija