Igre stotink tokrat naklonjene Norrisu

Sobota - kvalifikacije
Igre stotink tokrat naklonjene Norrisu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.06.2024 17:06

Napete kvalifikacije za VN Španije so se razpletle po McLarnovem okusu, najboljši startni položaj pa si je drugič v karieri privozil Lando Norris. Max Verstappen se je moral ob zaostanku dveh stotink sekunde zadovoljiti z 2. mestom. Tretji je bil Lewis Hamilton, četrti pa George Russell.

Matej Natek

Glede na potek prostih treningov, ni presenetljivo, da smo ljubitelji formule 1 napet obračun za vrh spremljali tudi na kvalifikacijah. In čeprav so se v boj realno vključila štiri moštva, pa sta se na koncu udarila predvsem Verstappen in Norris. Po prvi rundi hitrih krogov je bil s časom 1:11.673 v boljšem položaju še nizozemski dirkač. V vodstvu pa se je po zaslugi izvrstnega drugega kroga (1:11.403) le še utrdil. A zgolj do trenutka, ko je svoj poskus opravil še Norris, ki je 4.7-kilometrski krog v Barceloni odpeljal še dve stotinki sekunde hitreje. Za las, a dovolj za španski pole. Kar pa je McLarnu nazadnje uspelo doseči v sezoni 2005, ko je kvalifikacije dobil Raikkonen.

Iz druge vrste bosta jutrišnjo dirko začela oba Mercedesa (Hamilton tokrat pred Russellom), ki sta uspela v zadnjih trenutkih prehiteti oba Ferrarija (Leclerc pred Sainzom). Omenjeno četverico so od vrha ločile približno tri desetinke sekunde. Kljub temu pa jih nikakor ne gre odpisati iz boja za nedeljsko zmago. Kar pa težko rečemo za Pereza, ki je bil z več kot šestimi desetinkami sekunde zaostanka šele osmi. Pred njim se je tako znašel še Gasly – tudi sicer lahko govorimo o odličnem moštvenem uspehu za Alpine, saj je bil Ocon deveti. Piastriju pa se je Q3 povsem ponesrečil, saj je bil njegov prvi poskus črtan, drugega pa je po napaki in vožnji preko peščene izletne cone prekinil sam.

Start jutrišnje dirke je predviden za 15. uro.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
WrongWorld22.06.2024 17:11
kar napete so bile te kvalifikacije in všeč mi je bilo da se je šlo za stotinke in ne precej večji zaostanek. predvidevam da bo ju3 prvi tisti z najmanj napakami, hitro in pravo taktiko.
Neobremenjen22.06.2024 17:20
Se samo meni zdi, ali padec forme RB odkar je Newey naznanil odhod vztrajno pada. Očitno, da je RB, odkar Newey več ni pri razvoju dirkalnika zašel v slepo ulico. Konkurenca je vse bližje. Še malo. Najprej sem mislil, da sta Monako in Kanada posebni stezi, ampak zdaj se vidi že vzorec.
Jakec22.06.2024 18:10
Bi se kar strinjal ja...zanimivo
F1Lover22.06.2024 22:33
Zanimive kvalifikacije. Upam, da se rdeči jutri prebijejo naprej v boj za zmago z RB in McLarnom.
Mansell23.06.2024 01:10
Čas je, da Mercedes spet pride na vrh.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija