Ne moremo si več privoščiti napak

Lando Norris
Ne moremo si več privoščiti napak
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.06.2024 00:19

Max Verstappen je z zmago v Barceloni spet povečal prednost pred drugouvrščenim Landom Norrisom, ki pa vseeno še ni opustil upov na letošnji naslov prvaka.

Urša Prosenjak HB Press

Tako kot lani je bilo tudi letos že zgodaj v sezoni jasno, da se prvenstvo odvija v smeri še enega naslova Maxa Verstappna, a v Miamiju so se karte nekoliko premešale in Red Bull ni več tako dominanten, kot je bil. Norris je tam zmagal, močno pa je otežil zadeve Verstappnu tudi v Imoli, Montrealu in Barceloni. Kljub temu je razlika še vedno 69 točk, predvsem zato, ker je v začetku sezone imel Nizozemec občutno premoč, medtem ko Britanec pogosto ni bil najboljši izmed ostalih.

Ko so Norrisa vprašali, ali se mu zdi, da ima še kaj možnosti za osvojitev naslova prvaka, je odgovoril: »Moral bi se bolje odrezati danes in zmanjšati zaostanek, lahko bi ga premagal v Kanadi, toda zdaj sem bil dvakrat drugi, on pa je zmagal. Ni mi mar, ali sem drugi ali deseti, bolj gre za razliko do Maxa. Ne moremo si več privoščiti napak. Če bi se v Kanadi bolje odločil in če bi v Barceloni imel boljši štart, bi lahko zmagali na dveh dirkah.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija