Za uspeh zaslužno britansko vreme, hrana in dirkaška dediščina

Po kvalifikacijah
Za uspeh zaslužno britansko vreme, hrana in dirkaška dediščina
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.07.2024 00:07

Po kvalifikacijah v Silverstonu, kjer so prva tri mesta po več kot pol stoletja zasedli izključno Britanci, je trojica najhitrejših razmišljala o možnih vzrokih dobrih rezultatov.

Urša Prosenjak HB Press

Lewis Hamilton se je pošalil, da je za to zaslužna tradicionalna angleška kuhinja, Lando Norris pa je nekoliko resneje iskal razlog v vremenskih pogojih. Navsezadnje so dosegli dobre rezultate tudi v Montrealu, kjer je bilo prav tako deževno.

»Odraščali smo v takšnih pogojih. V Q3 je bilo povsem suho, ampak v povprečju pa smo bili skozi ves vikend mi trije najhitrejši, takšni pogoji so nam všeč, tako je bilo tudi v Kanadi,« je pojasnil Norris.

Poleg vremena je svoje doprinesla tudi britanska dirkaška dediščina, ki jih je, tako kot še mnoge druge, spodbudila k vstopu v svet dirkanja. »Srečni smo, da imamo toliko odličnih dirkačev, ki se med sabo vzpodbujamo in smo eden drugemu navdih. Prav tako je bilo tudi v preteklosti veliko izvrstnih dirkačev, ki so navdihnili mlajše generacije, da so se posvetile dirkaškim športom,« je dodal George Russell.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija