Mislil sem, da bom peti ali šesti

Max Verstappen
Mislil sem, da bom peti ali šesti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.07.2024 18:24

V prvem delu dirke se je zdelo, da so stopničke danes za Verstappna nedosegljive, a z nekaj sreče in pravimi odločitvami tako Maxa kot ekipe, je svetovni prvak osvojil drugo mesto.

Artur Švarc

Verstappen je imel večji del dirke probleme z gumami, tako prvi stint na srednjih kot potem drugi stint na intermediate gumah, a z novimi trdimi gumami na sušeči se stezi je potem prišel do drugega mesta.

»Danes nismo imeli hitrosti. Počasi sem padal nazaj na začetku in na neki točki ni bilo videti obetavno. Pomislil sem, ali bom peti ali šesti. Potem smo sprejeli nekaj pravih odločitev, ko je bilo treba obuti gume za dež in tudi pravi čas, da smo šli nazaj na gume za suho stezo. Vsakič je bilo povsem v pravem trenutku.«

»Tudi predlog ekipe na koncu, da obujem trde namesto mehkih gum je bil pravi. Zato smo tudi končali na drugem mestu. Lahko pa bi bilo veliko slabše.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1Lover07.07.2024 22:00
S slabšim dirkalnikom do odlične uvrstitve. Še par krogov je zmanjkalo pa bi lahko zmagal.
giga08.07.2024 08:24
Slabšem dirkalnikom??? Ni mel jajc da bi se peljal po dežju.... Očitno lahko zmaga le na dva načina, Da ma najboljši dirkalnik ali pa koga zrine s steze.... OK lahko mu še komisarji podarijo kaj a to ne gre v nedogled
lizing08.07.2024 11:03
Giga ni imel jajc? Zakaj bi pretiraval njegov cilj trenutno je premagovati Norisa in ga tudi je.Drugače ,če bi dirka trajala še krog ali dva kdo ve...
hubertfast08.07.2024 11:58
Max že ve kaj dela. Recimo, da RB popušča, je važno samo biti pred drugim na lestvici in to počne odlično. Malo bi bilo krize, če bi teoretično doživel in to čimprej vsaj 2 DNFja, potem bi pa bilo zanimivo. Tega pa ne bo.
Neobremenjen08.07.2024 16:08
lizing, seveda jih ni imel. Upati, da bo šlo po suhi stezi bolje, oziroma,, da se bo steza tako hitro sušila pač ni v njegovem slogu. Takrat ko je vozil sekundo do dve počasneje kot ostali, takrat je bil Noris daleč pred njim in ni počel prav nič v smeri, da bi premagoval drugo uvrščenega.
giga08.07.2024 17:02
Dogaja se ravno to, kar že vsi dolgo vemo, a si nekako težko priznamo. Nihče v karavani z slabim avtom ne more delati čudežev. Tudi Max ne. V dežju pa vedno pride do izraza voznik in SEVEDA nastavitve avta, za katere pa mi ne vemo.
kimikaze08.07.2024 17:42
Malo je mercedes naredil korak naprej, plus da jim ta steza že od nekdaj leži sploh Hamiltonu. Malo so pa so sami(RB) ne najbolj posrečeno začeli vikend in dirkalnik v kritičnih situacijah ni deloval optimalno. Ampak ne sanjati, da je to sedaj dejansko slabši dirkalnik. RB je še vedno izjemen dirkalnik, ko gre za lego in obrabo gum v normalnih razmerah. Njegova uvrstitev je pa pač bila takšna, kakršno so mu razmere, odločitve v boksih in dirkalnik dovoljevale. Dobro odpeljano a ni bilo nobenega presežka. Ko mu dirkalnik ni dovoljeval, pač ni mogel nič, ko mu je in so se pnevmatike vklopile, bi pa skoraj zmagal. Res da s pomočjo napačnih odločitev Mclarna, tako kot Hamilton. Res je tudi, da je sedaj Mclaren nadoločenih dirkah (v nekih trenutkih, ne celo dirko) celo eno malenkost hitrejši, a od človeka, ki je "po podatkih" njegovih navijačev ligo nad ostalimi, bi se pričakovalo da to brez problema amortizira.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija