Norris še ni pripravljen

Ralf Schumacher
Norris še ni pripravljen
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.07.2024 18:24

Lando Norris je bil po britanski dirki tarča številnih kritik. Bil je tretji, a po mnenju mnogih je imel vse možnosti za zmago. Ralf Schumacher meni, da še ni na nivoju Maxa Verstappna ali Lewisa Hamiltona.

Urša Prosenjak HB Press

»Ne, Norris še ni pripravljen,« je Schumacher povedal po dirki. Poudaril je, da je tudi pred ekipo McLaren še veliko dela. »Ampak to je lahko stvar strukture, lahko inženir ni dovolj dober, to je vedno pomembna referenčna oseba. Vidimo lahko, da Norris ni zadovoljen s sabo, z napačnimi odločitvami in da jih želi prerasti. To je del tega razvoja, to je učni proces.«

Schumacher ocenjuje, da sta Norrisa v Silverstonu taktično porazila Hamilton in Verstappen. » Dirkač običajno začne dirko z dobro predstavo o tem, česa je pnevmatika sposobna. Tudi ekipa to ve. Potreben je dobre pretok informacij in potem se dirkač lahko odloči,« je dodal Schumacher .

Trenutno Norris zaostaja 84 točk za Verstappnom, čeprav je McLaren na zadnjih dirkah videti precej hitrejši od Red Bulla.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tinito09.07.2024 18:42
Točno tako.... Pripeljat v box na menjavo gum in reči ni važno kakšne gume, je kiks ekipe in Landota.. Dirka v Sočiju, ko je na podoben način z gumami izgubil zmago, ga očitno ni nič naučila...
Whiteswan10.07.2024 08:04
Ce Ralf tako pravi potem bo ze drzalo.
kobyking10.07.2024 08:40
Lahko je Ralfu govorit, ko je dirkal v obdobju Michelin-a in Brigestone-a, ko so imeli gume oh in sploh.
TommyGun10.07.2024 14:01
Je pa žal ekipa tudi naredila kiks, ko reče da bodo z Soft pokrili Hamiltona (ki vodi), z Medium pa Verstappna. Seveda da bo dejal da Hamiltona. Bi morala ekipa strateško videti, da je nova guma vseeno nova guma. Če je Verstappen z novo belo zelo topil zaostanek, bi Norris z novo Medium tudi. So pa pri McLarnu pri tem seveda računali, da pridejo vseeno pred Hamiltona po zadnjih boksih. In podcenili undercut. Pa še neposrečen postanek, in je to to.
hubertfast10.07.2024 14:21
McLaren je definitivno z soft pokrival Lewisa. Očitno še vedno drži, da Hamilton zna in da Mercedes ne kuri toliko gume. Če bi Lewis imel rumene bi še za več zmagal.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija