Namesto Rolexa TAG Heuer

Nov sponzor
Namesto Rolexa TAG Heuer
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.07.2024 19:07

Ob začetku vsake dirke dirkači in gledalci napeto spremljajo ogromno uro z logotipom Rolex, ki napove začetek ogrevalnega kroga. Znan prizor pa bo morda po koncu te sezone izginil.

Urša Prosenjak

Decalspotters, ki se osredotoča na sponzorstva in blagovne znamke v motošportu, poroča, da Rolex po koncu sezone zapušča Formulo 1. Zamenjal naj bi ga nov uradni sponzor merjenja časa, LVMH, najbolj znan po svoji znamki TAG Heuer brand.

TAG Heuer ni tujec v Formuli 1. Leta 2016 je sklenil pogodbo z Red Bullom in postal njihov uradni partner za merjenje časa, za dobavo ur in za nastop ekipe. Del tega partnerstva je bilo tudi preimenovanje Renaultovega motorja v TAG Heuer motor. Ko je ekipa presedlala na Hondine motorje, je TAG Heuer ostal sponzor, pogodba pa poteče s koncem letošnjega leta.

 Skupina LVMH, ki ima v svoji lasti tudi znamko Hublot, bo od leta 2025 za sponzorstvo Formule 1 plačala letno 150 milijonov dolarjev. Ni še jasno, ali bo koncern podaljšal tudi sodelovanje z ekipo Red Bull, ali pa se bo osredotočil na Formulo 1 kot celoto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kolesarxy11.07.2024 14:25
TAG Heuer je že star znanec v F1.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija