Toyota že dela s Haasom?

Haas
Toyota že dela s Haasom?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.07.2024 11:50

Govorice, stare nekaj dni, da se Toyota vrača v F1, so sicer pretirane, a to ne pomeni, da se nekaj že ne dogaja.

Artur Švarc

Po pisanju našega partnerskega portala motorsport.hu, so pri Toyoti zanikali, da se vračajo v F1, so pa posredno potrdili, da se nekaj vendarle dogaja in sicer tehnično sodelovanje z ekipo Haas. Vodja za stike z javnostmi pri Toyota Gazoo Racingu, Thomas Heidbrink, je glede na govorice, povedal tole.

"Ta hip uradno ne moremo reči ničesar drugega, kot to, da bo Toyota še naprej izdelovala najboljše avtomobile in razvijala svoje ljudi skozi motošport. Skozi naša poslovna sodelovanja imamo stike z različnimi partnerji in strankami, tudi v Formuli 1, a za zdaj ne bomo podrobneje razlagali stvari."

Heidbrink ni ne potrdil, pa tudi ne zanikal partnerstva s Haasom. Tudi njihov vetrovnik v Kolnu so v preteklosti uporabljale številne ekipe. 

Govorice, da bo Toyota izdelovala šasijo za Haas ali motorje od 2026 ali pozneje, seveda nimajo osnove. Jasno pa je, da kjer je dim, je tudi ogenj. In če bi v prihodnje dejansko prišlo do poglobljenega tehničnega sodelovanja, tudi če bi TGR prevzel izdelavo šasije, kot do zdaj za Haas počne Dallara, to še ne pomeni, da je Toyota nazaj v F1. Vse ostalo pa bo pokazal čas.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija