Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Vettel in legende
Podobnosti s Schumacherjem
Sebastian Vettel se pogosto sooča s primerjavami u legendami formule ena, kar zanj osebno predstavlja težko vprašanje. Toda Nemec vidi vzporednice z Michaelom Schumacherjem.
Aleksander Ban Press
28. oktober 2013 | 9:22:33

Sebastian Vettel že sedaj spada med največje dirkače v zgodovini formule ena. Po četrtem naslovu svetovnega prvaka zapored, se je na večni lestvici izenačil z Alainom Prostom. Pred njim sta še samo Juan Manuel Fangio s petimi in Michael Schumacher s sedmimi naslovi. Po zmagi na včerajšnji dirki v Indiji se postavlja vprašanje: Kje so njegove meje in ali lahko Vettel premaga Schumacherjev rekord? To vprašanje je sveže pečeni štirikratni svetovni prvak te dni pogosto slišal, toda dokončnega ogovora ni želel podati, verjetno tudi iz spoštovanja.

"To, kar je dosegel Michael, je neverjetno," odgovori Vettel. "Fangia moramo izvzeti, ker je dirkal v nekem drugem času. Toda v osnovi se ni nič spremenilo. V formuli ena gre še vedno za to, da najdemo najhitrejšega dirkača in najhitrejšo ekipo. Da te imenujejo skupaj z imeni kot so Michael, Fangio in Prost, je zelo težko. Premlad sem še, da bi razumel, kaj to pomeni. Mogoče bom nekega dne dopolnil 60 let in bom razumel, vendar takrat to nikogar ne bo zanimalo. Mene pa. Težko je, da spoznaš nekaj, kar ti nihče ne more več odvzeti."

Raje se je Vettel spominjal svoje preteklosti, ko je začel po televiziji spremljati formulo ena. Dneve, ko je dominiral Michael Schumacher in ko je Fernando Alonso nakazal, da bo postal eden izmed največjih dirkačev kraljevega razreda motošporta. Nekaj let pozneje se je Vettel tudi sam na stezi bojeval z največjimi in jih tudi premagal.

Predvsem s Schumacherjem ga povezuje poseben odnos, saj sta postala zelo dobra prijatelja. Pred dirko v Indiji sta se pogovarjala po telefonu in rekorder v naslovih prvaka mu je zaželel veliko uspeha. "Sedaj se lahko skupaj veseliva," je po osvojitvi četrtega naslova Vettla povedal Schumacher. "Svoje delo opravlja sijajno." Vettel, čeprav  tudi sam spada med zvezdnike, še vedno deluje nekoliko zmedeno, ko pomisli na to, da je prijatelj z rekorderjem v naslovih prvaka. "Ko sem bil še majhen, niti sanjati nisem mogel, da ga bom lahko nekoč kar tako poklical. Ko se danes pogovarjam z Michaelom, potem se res pogovarjam kot s človekom."

Na športnem področju se Vettel brani vsake primerjavi s Schumacherjem, toda na drugem področju vidi vzporednice. "Na določen način sva si zelo podobna," pojasni Vettel. "Oba imava zelo veliko ljubezen do športa, čeprav je to pogosto napak razumljeno. Toda s časom so ljudje to pri njem razumeli in če je temu tako tudi pri meni, se bo še izkazalo. Jaz bom še kar nekaj časa prisoten v formuli ena."  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Nevem no, saj je dober, ampak meni nikakor tip ne "potegne". Vse te njegove zmage se mi zdijo nekako za lase privlečene, nič kaj borbene. Vse se zdi da mi je bilo "podarjeno", čeprav sam trdi da garajo pot nevem kaj, da so tukaj, kjer so. Bi se strinjal, da nekaj ljudi gara v RedBullu, ampak definitvino to ni on. To je Newey, pa še kdo, on pa ne. Nič se mu ni treba ubadati z avtom, sede in pelje. To mi full ni pošteno do drugih in do samega športa na sploh. To je isto kot Mansell 92-ega. Samo da se ta štorija sedaj vleče ze 4 leta. In srčno upam, da se bo 2013-ega tudi končala. Res, ker to škoduje temu športu, vsaj na dolgi rok. Pa ne da bi imel kaj proti RedBullu ali Vettlu, ampak zmagovati na takšne načine, ni O.K sploh. To izgleda kot testiranje in nič več.
28.10.2013 11:16:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2021 Avtomanija