Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Konec avanture v formuli ena?
Manor je plačilno nesposoben
Ekipa Manor Racing očitno ne more obvladovati svojih finančnih težav. Moštvo je plačilno nesposobno, udeležba v letošnji sezoni pa je negotova. To je za ekipo že drugi bankrot v treh letih.
Bojan Vrbnjak Arhiv
6. januar 2017 | 14:03:04

Ali bo v letošnji sezoni nastopilo le deset ekip? Sodeč po poročanju kolegov iz BBC, naj bi ekipa Manor Racing včeraj v Veliki Britaniji prijavila plačilno nesposobnost. Danes dopoldan pa so o tem koraku obvestili vse zaposlene v ekipi.

Stečajni upravitelji želijo ekipo usposobiti na nastop v letošnjem prvenstvu, vendar bodo morali najti velikega investitorja. Solastnik ekipe Stephen Fitzpatrick je v preteklih mesecih neuspešno iskal sponzorje in morebitne investitorje. Sicer je bilo nekaj zanimanja, vendar od interesentov nihče ni imel dovolj denarja za prevzem ekipe.

"Vodstvo ekipe se je v preteklih mesecih trudilo najti investitorja," tako novi upravitelj ekipe Geoff Rowley. "Vendar jim v tem času to ni uspelo. Zaradi tega ni bilo druge opcije kot prijava plačilne nesposobnosti." Rowley za prihodnost ekipe nima rožnate slike. "Udeležba v letošnji sezoni je odvisna od procesa plačilne nesposobnosti in s tem povezanimi pogajanji z interesenti. A za ta namen imamo zelo malo časa."

To je tudi kruta resnica, kajti že 27. februarja so na sporedu prva testiranja, mesec dni pozneje pa je na sporedu že uvodna dirka sezone v Avstraliji. Na podlagi napete finančne situacije ekipi do sedaj ni uspelo podpisati pogodbe z nobenim dirkačem. Da o razvoju šasije sploh ne govorimo.

Uradnega stališča ekipe še ni, tudi s strani uradnih oseb formule ena do sedaj še nihče ni komentiral teh slabih vesti.                   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Nebi reku da bi bli taki kot predlani, ampak lani so pa bli več kot solidni pa takole umirajo na obroke...Žalostno, res žalostno. Sploh ne razumem da ni nekega večjega sponzorja ki bi bil prpravljen prpopat svoje ime gor.
6.1.2017 19:19:10
matt0
no ja, v povprečju so bili mislim, da slabši kot Sauber, sponzor pa jih žal ne reši. potrebujejo investitorja za prevzem
7.1.2017 0:43:10
ripmork
Mene čudi, da kaka od teh ekip na začelju sploh še preživi. Večinoma se tako šlepajo iz prevzema v prevzem. Škoda, resnično. F1 rabi korenite spremembe - takšne, ki bodo šle velikim priviligiranim ekipam v nos.
7.1.2017 18:07:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija