EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   VN Avstralije
Nove ograde v Albert Parku
Potem, ko je postalo jasno, da bodo letošnji dirkalniki formule 1 bistveno hitrejši kot lanski, so se v Melbournu odločili za določene posodobitve.
Matej Natek
7. januar 2017 | 14:50:35

Prizorišče prve dirke sezone, katero je lani zaznamovala huda nesreča med Fernandom Alonsom in Estebanom Gutierrezom, bo karavano formule 1 pričakalo v nekoliko spremenjeni podobi. Strokovnjaki namreč napovedujejo, da bodo letošnji dirkalniki v srednje hitrih zavojih hitrejši za približno 50 km/h, kot tudi, da bodo dirkači lahko odslej zavirali tudi do 30 metrov kasneje kot lani. FIA je organizatorjem dirke posledično naročila, da se določeni odseki v Albert Parku posodobijo. Pri čemer pa je največ pozornosti padlo na 11. in 12. zavoj, katere bo odslej varovalo 80 metrov TecPro ograde (namestitev je stala preko 100,000 Dolarjev). S tem pa omenjeni odsek nič več ne potrebuje kar šestih slojev zaščitnih gum, temveč le še tri.

Drugje takšne ograde zaradi previsokih stroškov ne bo, kljub temu pa povsem brez posodobitve ni šlo. V prvem zavoju, kjer se bojijo ponovitve nesreče Ralfa Schumacherja, ki je leta 2002 poletel preko Rubensa Barrichella, so podvojili sloje zaščitnih gum. Enako je bilo storjeno še v 6. in 14. zavoju, pri čemer bo pri slednjem odseku opazna tudi nekoliko širša izletna cona.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
qualia_magik
Ne vidim poante v hitrejših avtomobilih. Naj že brcnejo ta DRS stran pa bo.
8.1.2017 13:36:13
hubertfast
Kdo bo pa prehiteval?
9.1.2017 12:13:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija