EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   BRDC razmišlja o izstopu
2020 brez dirke v Silverstoneu?
British Racing Drivers Club razmišlja, da bi po dirki za VN Velike Britanije leta 2019 predčasno prekinil pogodbo s formulo ena. Odločitev, katero naj bi sprejeli v naslednjih mesecih.
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. januar 2017 | 9:59:45

Ali se bo po letu 2019 končalo dirkanje formule ena v Silverstoneu? Po raziskavah avtorja Forbesa Christiana Sylta in kolegov iz ITV naj bi BRDC, ki organizira dirko formule ena, razmišljal o predčasni prekinitvi pogodbe. To odločitev mora zveza sprejeti še v letošnji sezoni, da bi lahko po dirki leta 2019 zares izstopili. Predsedujoči BRDC, John Grant, je v dopisu 850 članom kluba sporočil, naj podrobno preverijo vse posledice tega koraka.

Razlog za ta morebiten korak se nahaja v finančnih izgubah v višini okrog 89 milijonov evrov, ki so nastale v zadnjih desetih letih. Prihodki tudi v dobrih letih ne pokrijejo obratovalnih stroškov. BRDC zaradi tega izraža bojazen, kaj se bo zgodilo, če bodo beležili kakšno slabše leto. S plačilom pristojbine za dirko, ki v primeru Silverstonega zaradi posebnih ugodnosti na leto naraste za 5 odstotkov (drugje je ta znesek 10 odstoten), je BRDC v finančnem zaostanku. Le s pomočjo kreditnega pisma bank lahko še naprej izvedejo dirko formule ena.

"Če bodo želeli uveljaviti izstopno klavzulo, potem tukaj ne moremo ničesar storiti," je za kolege iz ITV News povedal Bernie Ecclestone. "Medtem sta stik navezali drugi dve dirkalni stezi, saj želimo zadržati dirko za VN Velike Britanije. Ni dvoma, da ne bi želeli imeti britansko dirko."

Nekdanji predsedujoči BRDC Jackie Stewart grožnje i morebitnem izstopu jemlje zelo resno in v nasprotju od Ecclestone v Veliki Britaniji ne vidi alternativnega prizorišča. "V Veliki Britaniji ni nobenega drugega dirkališča, ki bi lahko organiziralo dirko formule ena." Poleg tega nekdanji dirkač izraža bojazen, da bi lahko izstop Silverstonea imel občutne posledice tudi za večino ekip, ki ima sedež na otoku.

Padec gledalcev zagotovo ni razlog za visoke izgube. Lanska dirka za VN Velike Britanije je bila s 139.000 gledalci najbolje obiskana dirka leta.  Korenina zla se nahaja v neki pogodbi in sicer Doningtona, ki si je zagotovil izvedbo dirke formule ena od 2010 do 2026. Ta pogodba je postala nična, ko je zaradi finančne krize izstopil investitor. Pogodbo je prevzel BRDC. Zaradi prenovitve dirkališča so porabili večino finančne rezerve, poleg tega pa so morali najeti kredite. BRDC že lep čas poskuša prodati stezo v Silverstoneu, vendar neuspešno. Kljub temu pa naj bi potekali pogovori z investitorjem iz ZDA. BRDC svoja upanja polaga tudi na novega večinskega lastnika formule ena Liberty Media.                        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija