EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Nova služba za Estebana Gutierreza
Dirkanje v formuli E
Mehičan je našel novo športno domovanje – vsaj deloma. Nekdanji dirkač formule ena bo namreč nastopil na izbranih dirkah električne serije formula E. Felipe Massa pa v električni formuli ne bo nastopil.
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. januar 2017 | 9:06:05

Formula E je dobila naslednjega uglednega člana. Nekdanji dirkač formule ena Esteban Gutierrez je namreč včeraj na tiskovni konferenci v Mehiki pojasnil, da bo v letošnji sezoni nastopil na izbranih dirkah formule E. Na katerih dirkah pa Mehičan ni želel povedati. Ena dirka je gotova, to je domača v Mexico City, ki je na sporedu 1. aprila letos.

Gutierrez prav tako ni želel izdati, za katero ekipo naj bi nastopil. Prav mogoče pa je, da bi lahko Mehičan pri ekipi Faraday Future Dragon Racing zamenjal Loica Duvala, ki bo v letošnji sezoni nastopal v seriji DTM in sicer za ekipo Audi. Dirki formule E v Parizu in Bruslju se križata z dirkama serije DTM na Lausitzringu in Norisringu.

V sezoni 2018 pa naj bi si Gutierrez zagotovil stalni sedež v formuli E. Mehičan bi seveda rade volje ostal v formuli ena, vendar ga je ekipa Haas postavila pred vrata. Povratek v ekipo Sauber je bil že od začetka malo verjeten, če že ne nemogoč. Tako mu ostane le še ekipa Manor, ki pa mora najprej rešiti svoje finančne teža in se izviti iz primeža plačilne nesposobnosti. Prihodnost ekipe je namreč zelo negotova.

Na tiskovni konferenci v Mehiki je bil prisoten tudi šef formule E Alejandro Agag. Njegov glavni cilj je, da formulo E naredi bolj popularno v severno ameriškem področju. Leta 2016 je električna formula prvič gostila v Mexico City, kjer je deloma uporabila tudi del steze formule ena. Vključno z znamenitim delom stadiona.

Istočasno pa bo, oziroma je, formula E izgubila eno ugledno ime. Felipe Massa naj bi domnevno že podpisal pogodbo z eno izmed ekip električne formule, vendar je Brazilec to pogodbo hitro preklical, saj naj bi imel na mizi ponudbo ekipe formule ena Williams, za katero je dirkal do konca lanske sezone. Če bo Williams moral oddati Valtterija Bottasa ekipi Mercedes, potem bi se lahko Massa znova vrnil v tradicionalno moštvo iz mesteca Grove in nastopil v sezoni 2017.            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija