EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Bernie Ecclestone
Motorji so ortopedski čevelj formule ena
Prvi mož formule ena je mnenja, da bi lahko le novo pravilo motorjev poskrbelo za pravo spremembo in konec dominacije Mercedesa.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. januar 2017 | 10:08:35

Napetost pred letošnjo sezono formule ena že narašča. Kajti obstaja veliko vprašanje: Ali bodo nova pravila aerodinamike zares vodila k temu, da bo polje formule ena pošteno premešano, da bomo na vrhu deležni sprememb in da ne bo zmagovala le ena ekipa. Bernie Ecclestone v to ne verjame in meni, da bo tudi letos Mercedes daleč pred vsemi. Sam osebno bi se težave formule ena lotil na strani motorjev oziroma pogonskih enot.

"Pri Red Bullu verjamejo, da lahko Mercedes premagajo z aerodinamiko, toda sam osebno v to nisem ravno prepričan. Mercedes ima še vedno ogromno prednost na strani motorja. Zaradi tega moramo v najkrajšem času sprejeti tudi novi pravilnik motorjev. Vseeno katere motorje, najbolj pomembno je, da se rešimo teh hibridnih motorjev," je za časnik Bild povedal Britanec.

Toda beseda prvega moža formule ena stoji na nasprotni strani varuhov pravil krovne organizacije FIA. "Jean Todt meni, da stari motorji ne spadajo v sodoben čas. Mogoče bi to lahko dejali za cestne avtomobile, toda v formuli ena ljudje želijo videti nekaj posebnega. Želijo glasne in močne motorje, ki jih lahko brzdajo le najboljši dirkači na svetu. Kako bi bilo, če bi nogometne zvezdnike obuli v ortopedske čevlje, ker so ti tačas popularni." Ecclestone ima pri svojem mnenju podporo tudi s strani Adriana Neweya.

Odkar so bili leta 2014 uvedeni novi hibridni turbo motorji, dominira le ena ekipa in to je Mercedes. Srebrne puščice so tretjič zapored osvojile oba naslova. V lanski sezoni je bilo zares napeto v Barceloni, ko sta se oba dirkača Mercedesa "odstranila" z dirke, ali pa v Maleziji, ko so imeli težave. Iz tega razloga Ecclestone močno dvomi, da se bodo v letošnji sezoni karte na novo premešale, saj Mercedes tudi na strani aerodinamike ni novinec.

Toda za 86-letnika so trn v peti tudi ostale težave formule ena, na primer kot je kvalifikacijski polom na začetku sezone 2016, potem direndaj okrog prepovedi radijske zveze ali pa na koncu znamenito pravilo Verstappen. "Pravilnik je potreben generalne prenove. Pravila so namreč preveč zapletena. Kako naj zabavamo gledalce, če le-ti nimajo več pregleda nad osnovnimi zadevami. Celo dirkači ne vedo, kaj lahko na stezi počnejo in kaj ne. Včasih pomislim, da jim pravila velevajo: Opustite dirkanje! Pustite jim, da se včasih na stezi tudi dotaknejo, naj dirkači sami rešijo zadevo."     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
HondaAcura
Seveda da so dominirali saj so imeli dober motor že od začetka, sedaj ko je pravilo žetonov odpravljen bo ostalim lažje pridobit saj bodo lahko svobodno razvijali motor. Tu je bil tudi največji problem, moje mnenje.
12.1.2017 11:12:05
hubertfast
Ja in ta svoboda razvoja je ful poceni, pa še na brzino se da zrihtat ☺
12.1.2017 14:51:21
qualia_magik
Dokler se mamo nafto na Zemlji, jebes hibride pa nazaj na deset valjnike. Cez 50-100 let, ko pa poidejo vsa fosilna goriva, bomo pa gledal elektricne formule in namest motorjev, poslusal cricke. Im game.
12.1.2017 18:41:43
Dynisco
Hubertfast, tule ti dam tudi jaz palec gor za napisano. Poleg tega pa je treba v obzir vzeti tudi proizvajalce motorjev. Ferrari je bil edini, ki je rahlo nergal okrog downsizanih naturbinanih motorjev. Mercedes je bil absolutno za, Renault je z njimi pogojeval nadaljnjo udeležbo, Honda pa svoj vstop v F1. Kaj dosti izbire tako niti ni bilo in če nameravajo zdaj spet uvesti kake večkubične desetake, znajo nekateri fino dvigniti nos.
12.1.2017 21:34:20
sr1
Motorji naj ostanejo, pravila pa naj se sprostijo. Ni hudič, da se bodo ostali proizvajalci približali Mercedesu. Zato pa so v F1.
12.1.2017 23:01:47
sr1
Sej 2017 bo najbrž bolj napeta. RedBull se bo z aerodinamiko in dvema hitrima dirkačema približal Mecedesu, Vettel se mi zdi da bolj obvlada aerodinamiko kot motorje tako da bo tudi Ferrari hitrejši, če bosta še Mclaren in Alonso hitra bo kar zanimivo.
12.1.2017 23:07:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija