EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Nauk iz Barcelone
Pirelli črtal trdo zmes za Silverstone
Italijanski proizvajalec je reagiral na kritike, povezane s trdo zmesjo svojih produktov in je le-te črtal iz nabora za dirko v Silverstoneu. Kljub temu pa to ne pomeni, da jih tekom sezone ne bodo uporabili.
Bojan Vrbnjak Arhiv
19. maj 2017 | 8:19:50

Pirelli je spremenil nabor pnevmatik za dirko VN Velike Britanije v Silverstoneu, ki je na sporedu v mesecu juliju. Po analizi podatkov iz Barcelone in po sestanku s krovno organizacijo FIA, je italijanski proizvajalec sklenil, da iz nabora črta trdo zmes pnevmatik. Namesto tega bo srednja zmes najtrša v tem dirkaškem koncu tedna. Poleg te bodo dirkači na razpolago imeli še mehko in super mehko zmes.

Na dirki za VN Španije, uvodni dirki evropske sezone formule ena, se je Pirelli odločil za tri najtrše zmesi svojega nabora, s katerimi so želel ostati na varni strani. Italijani so ta nabor utemeljevali zaradi novih dirkalnikov, ki generirajo večji podtlak in s tem povezanimi večjimi lateralnimi silami. Toda dirkači so že po prvem prostem treningu izrazili ostre kritike. Po njihovem okusu so že vse ostale zmesi preveč trde in najtrša zmes je za njih praktično neuporabna.

Toda Pirelli načrtuje, da bodo v drugi polovici sezone vendarle uporabili najtršo zmes in to na dirki v Suzuki. Italijani namreč računajo, da bodo dirkalniki na podlagi novih aerodinamičnih izboljšav generirali še več podtlaka. S tem se pa bodo povišale tudi obremenitve pnevmatik.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija