EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Prednost zaradi Pirellijevega testa?
V zadnjem času se veliko špekulira o tem, ali ima Sebastian Vettel v letošnji sezoni prednost, ker se je v lanskem letu intenzivneje udeleževal testiranj za Pirelli?
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. junij 2017 | 8:54:07

Kajti obema dirkačema ekipe Ferrari je v letošnji sezoni očitno veliko lažje, da nove pnevmatike Pirellija zadržita v najboljšem temperaturnem oknu delovanja, kar za dirkača neposrednih tekmecev iz tabora Mercedes ne moremo trditi. To je vodilo, o čemer smo že poročali, do določenih podtikanj, da naj bi bile Pirellijeve pnevmatike letošnje sezone krojene po meri Ferrarija. Seveda tako Ferrari in še bolj Pirelli to kategorično zavračata. Toda v lanski sezoni sta bila Nico Rosberg in Lewis Hamilton tako zaposlena s seboj in z borbo za naslov prvaka, da nista imela časa testirati nove pnevmatike Pirellija.

"Naš položaj v lanskem letu je bil povsem drugačen kot pri Ferrariju. Bili smo v celoti vpeti v ta interni moštveni dvoboj za naslov prvaka med Rosbergom in Hamiltonom. Zaradi tega se noben od obeh dirkačev ni želel udeleževati v razvoju bodočih pnevmatik," je povedal šef ekipe Mercedes Toto Wolff.

Če je bil kdo pripravljen za testiranja Pirellijevih novih pnevmatik, je to bil Vettel. Nemec je za italijanskega proizvajalca odpeljal preko 2.000 kilometrov. Kar pa sedaj vodi do utemeljitve, da je to razlog, zakaj se ravno on tako dobro znajde s pnevmatikami.

Šef Pirellija Paul Hembery pa verjame, da se v tem primeru preveliko tolmači. "Da, Sebastian je veliko testiral, bilo je zelo intenzivno in on nam je posredoval veliko koristnih povratnih informacij. To je bilo tudi to, kar smo si želeli. Vrhunski dirkač, ki nam posreduje dobre povratne informacije," tako Hembery za uradno spletno stran formule ena. Toda Hembery še doda: "Ker pa dejansko ni vedel, kaj testira – šlo je za slepo testiranje -, mu je mogoče pomagalo psihološko, toda močno dvomim, da mu je pomagalo tudi praktično."

Poleg tega je Britanec prepričan, da bo Mercedes tekom sezone rešil svoje težave s pnevmatikami. V Kanadi so se srebrne puščice po dveh tednih intenzivnega dela vrnila na pot uspeha, čeprav šef ekipe Toto Wolff še ni želel govoriti o preboju.

"Težave Mercedesa so povezane z določenimi stezami. V Barceloni je bilo vse dobro in tako bo tudi v Silverstoneu in Spaju. Mercedes ima majhne težave na stezah, ki nudijo manj oprijema. Prepričan pa sem, da bodo tekom sezone rešili tudi te težave," še doda Hembery.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija