EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Izbira pnevmatik za Azerbajdžan
Mercedes in Ferrari z enakim orožjem
Pirelli je objavil izbiro pnevmatik posameznih ekip za dirko v Azerbajdžanu. Mercedes in Ferrari se bosta na dirkaški konec tedna odpravila z enakim orožjem, McLaren pa je ubral pot popolnega tveganja.
Bojan Vrbnjak Pirelli
14. junij 2017 | 9:21:22

Po dveh dirkaških koncih tedna (Monako in Kanada) z ultra mehko zmesjo pnevmatik, bo Pirelli na prihodnjo dirko za VN Azerbajdžana prinesel nekoliko trše zmesi svojih produktov. Na osmi dirki letošnje sezone, je nabor pnevmatik sestavljen iz srednje, mehke in super mehke zmesi. Od 13-ih kompletov lahko vsaka ekipa prosto izbere 10 kompletov, preostale 3 komplete pa izbere Pirelli – po en komplet posamezne zmesi.

Med vrhunskimi ekipa je slika zelo homogena. Mercedes in Ferrari se bosta na ta dirkaški konec tedna odpravila s povsem identično izbiro zmesi pnevmatik – en komplet srednje, štiri komplete mehke in osem kompletov super mehke zmesi. Red Bullova izbira se razlikuje le minimalno. En komplet mehke zmesi manj, zato pa en komplet srednje zmesi več. Torej za odtenek bolj konservativen pristop.

O zadržanosti pri McLarnu pa ne moremo govoriti. Tako kot v Kanadi, bo ekipa iz začelja tudi v Bakuju ubrala agresivno pot. Deset kompletov super mehke zmesi so izbrali. Najbližje britanskemu moštvu sta ekipi Force India in Toro Rosso, ki stavita na devet kompletov super mehke zmesi.

Gledano v celoti, pa pade v oči, da verjetno nihče ne bo veliko vozil s srednjo zmesjo pnevmatik. Poleg Red Bulla in Ericssona iz Sauberja, je samo še Felipe Massa izbral dodaten komplet srednje zmesi k predpisanemu kompletu s strani Pirellija. Na dirki verjetno nihče ne bo uporabil srednje zmesi, to ekipam tudi ni potrebno. Moštva bodo izključno uporabila mehko in super mehko zmes.

Podroben seznam izbire pnevamtik je v priloženi fotografiji Pirellija.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija