EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Včerajšnji F1 šov v Londonu
Pokušina za prihodnost?
Formula ena je pred dirkaškim koncem tedna v Silverstoenu, ki je na sporedu že ta konec tedna, naredila kratek postanek v Londonu, kjer je navijače pripravila nepozaben šov, ki je na področju Whitehalla in Trafalgar Squarea trajal tri ure.
Bojan Vrbnjak Arhiv
13. julij 2017 | 11:39:31

Doživeti formulo ena iz neposredne bližine je nekaj, o čemer sanja vsak navijač tega dirkalnega športa. Novi lastniki formule ena Liberty Media so držali besedo in napovedali, kaj imajo v načrtu s kraljevim razredom motošporta – poleg klasičnih dirkaških koncev tedna. Šov v Londonu so prenašali po celem svetu preko Live Streama.

V Londonu je bila prisotna večina zvezdnikov formule ena, manjkal je le lokalni matador Lewis Hamilton, kar je v njegovi domovini naletelo na neodobravanje. Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je moral ob razlagi, zakaj njegovega dirkača ni v Londonu, slišati tudi številne žvižge. "Lewis je imel občutek, da v tem intenzivnem prvenstvu potrebuje kratek premor," tako Wolff, ki pa si verjetno ni ogledal Hamiltonove objave na twitterju, kjer se njegov dirkač ne kaže ravno na počitku.

S številnimi intervjuji so navijače zabavali tudi mnogi glasbeniki. Prisotni so bili tudi nekdanji zvezdniki formule ena kot so Jenson Button, David Coulthard, Damon Hill in Mika Hakkinen. Navijači so na ogled dobili tudi nekatere zaklade preteklosti, kot so na primer dirkalnik McLaren MP4/6 iz leta 1991 z 12 valjnim motorjem ali pa Renault RS01 iz leta 1977. Red Bull je v London pripeljal dirkalnik RB7 iz leta 2011, Sauber je nastopil z dirkalnikom iz leta 2013, Ferrari pa iz leta 2015. Aktualni zvezdniki formule ena kot sta Vettel in Ricciardo sta prisotne navduševala tudi s tako imenovanimi Donuti.

Poskrbljeno je bilo tudi za smeh, kot v primeru Lancea Strolla, ki mu je v dirkalniku Williams FW36 iz leta 2014 180 stopinjski obrat uspel v treh delih, Jenson Button pa se je blamiral z manekenko Naomi Campbell, saj mu je dvosedežnem dirkalniku ugasnil ugasnil motor. V času premora pa so se dirkači pomešali med navijače in delili avtograme. Gost prireditve pa je bil tudi aktualni svetovni prvak formule ena Nico Rosberg, ki je izdal, da je njegov pokal za osvojeni naslov izginil za pet dni. "Poslali smoga na prireditev v Goodwood, kjer je bilo veliko varnostnikov. Kljub temu pa je pokal izginil za pet dni in sicer na pošti. Ta pokal mi veliko pomeni in priznati moram, da me je bilo pošteno strah."

Glavna tema prireditve pa je bila seveda prihodnost formule ena na Otoku, ker je Silverstone odstopil iz pogodbe in bo leta 2019 zadnjič izpeljal dirko. Zato je prireditev v Londonu služila tudi kot indic, kako bi se lahko nadaljevalo v prihodnosti. Župan Londona Sadiq Khan je izkoristil priložnost in poudaril, da bi lahko bil London alternativna rešitev. Zato se veseli pogovora z novimi lastniki formule ena Liberty Media.

"Obstaja nekaj ovir, ki jih moramo premostiti, toda ni nobenega razloga, zakaj ne bi mogli organizirati dirke formule ena. Samo počakajte," je povedal Khan, ki se je enkrat že sestal s predstavniki LIberty Medie in za njih najde le pohvalne besede: "Z njimi je zavel novi veter in veseli me, da imajo razburljive ideje. Brez zadržkov lahko rečem, da ima lahko formula ena v prihodnosti dirko v Londonu."           

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Me prav zanima, kaj je bilo s Hamiltonom. To, da je bil po dveh dirkah prezmatran je malo za jajca privlečeno. Ne zastopim pa, kaj bi lahko bil razlog. Za kazanje v javnosti je bil do sedaj vedno taprvi.
13.7.2017 13:44:41
newsman
Dynisco - saj se je kazal v javnosti. Samo poglej njegove objave na twitterju. V torek se je kazal na neki žurki s prijatelji Ampak, to je njegova stvar in jo moramo spoštovati. Kaj si pa mislijo njegovi zvesti navijači, pa se bo moral s tem sam ukvarjati..
13.7.2017 14:48:32
tadejkrze
On je mučenik. Dve bolj slabi dirki, pa je surla do tal
13.7.2017 16:17:40
Mitja Bonča
Super show, sem si celotnega pogledal. Vsaka čast Liberty Mediji, ki popravlja napake Malega Moža ter Druščini in spet spravlja svet f1 bolj dostopno ljudem!
13.7.2017 16:55:17
Mitja Bonča
aja, sam Chase Carey je rekel, da F1 niso dirke in dirkači sami, pač pa ljudje, ki to spremljajo v celoti. Kar se z njim nebi mogel bolje strinjati!
13.7.2017 16:56:56
Dynisco
Newsman, vse kar praviš sigurno drži, le malo nenavadno je. Ravno Hamilton, ki je znan, da ne izpusti priložnosti za pokazati se je samovoljno izpustil enega največjih spektaklov in druženja z navijači. Samo to mi je čudno in dvomim, da bi ga zadnji dve dirki tako potrli. Pa že vnaprej je bilo jasno, da se bo s tem zasral pol Anglije.
13.7.2017 19:44:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija