EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Nekatere ekipe naj bi uporabljale zvijačo
Predgrevanje hidravličnega olja
Domnevno naj bi pet ekip s predgrevanjem hidravličnega olja vplivalo na odmik dirkalnika od tal. Mercedes naj to rešil na legalen način in s tem odpravil morebitne težave s kršitvijo pravilnika.
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. julij 2017 | 7:40:22

Pet ekip formule ena naj bi s predgrevanjem nastavnih členov hidravlične zadnje obese izkoristilo sivo cono tehničnega pravilnika, toda sedaj so dobili grajo s strani krovne organizacije FIA. Tako poročajo kolegi iz auto motor und sport pred dirkaškim koncem tedna v Silverstoneu. Kot je znano, gre za ekipe Mercedes, Red Bull, Force India, Toro Rosso in McLaren-Honda. Toda srebrne puščice naj bo težavo rešile na spreten način, tako da varuhi pravil do sedaj nimajo podlage za ukrepanje.

V središču se nahajajo zadnje obese, ki nimajo več konvencionalnih blažilcev in stabilizatorjev, temveč vsebujejo le še hidravlično tehniko. Da bi dosegli pravi odmik od tal, naj bi ekipe pred dirko hidravlično olje v sistemih predgrevale, da se mazalno sredstvo s tem razširi in spremeni viskoznost. Večja toplota pomeni bolj redko hidravlično olje. In bolj je to olje redko, bolj je od tal odmaknjen dirkalnik in toliko bolj mehko je nastavljen.  

Na dolgih razdaljah je to pod temi pogoji prednost, kajti to vpliva na obrabo pnevmatik in to bi lahko bil tudi razlog, zakaj je Mercedes na zadnjih dveh dirkah rešil težave z obrabo pnevmatik. Ekipe bi lahko v nedeljo pred dirko znova uporabile grelnike, da bi segrele olje, toda to bi bilo kršitev pravila Parc-Fermeja.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija