EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Varnost
Adijo ščit
Kot kaže, je v vodo padel še en varnostni eksperiment Mednarodne avtomobilistične zveze.
Boštjan Kralj
14. julij 2017 | 23:06:49

Krovna organizacija že leta išče način, kako bi zaščitila dirkačevo glavo v enosedežnih dirkalnikih, prav v Silverstonu pa smo videli prvi javni preizkus ščita, ki ga je razvilo italijansko podjetje Isoclima. To naj bi bila alternativa grdobiji z imenom Halo, toda vse kaže, da zadeva v praksi ne deluje tako, kot so si jo zamislili njegovi snovalci. Prvi ga je preizkusil Sebastian Vettel, ki pa se je v bokse vrnil že po enem krogu in zahteval, da mu ga odstranijo: ''Lotevala se me je vrtoglavica. Vidljivost ni prav dobra, najbrž zaradi ukrivljenosti. Druga težava je, da se na ravnini ustvarja veliko turbolenc, ki so mi potiskale glavo naprej. Nameraval sem opraviti več krogov, vendar mi ni bilo všeč, zato smo ga sneli z dirkalnika,'' je svoj prvi in najbrž zadnji krog s ščitom opisal Vettel.

FIA želi na vsak način uvesti zaščito glave že za naslednjo sezono, čeprav je tudi sistem Halo pri mnogih dirkačih in navijačih vse prej kot priljubljena rešitev. Romain Grosjean je eden tistih, ki ga naravnost sovraži: ''Preizkusil sem ga lani. Sovražil sem ga, bilo mi je slabo, tako da še nismo našli pametne rešitve. Od vsega začetka pravim, da ne potrebujemo ničesar, saj to več ne bi bila formula 1,'' pravi Francoz.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matejpol
16.7.2017 17:45:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija