EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Poškodba pnevmatik Raikkonena in Vettla
Pirelli odgovarja
Zakaj je pri obeh dirkačih Ferrarija Kimiju Raikkonenu in Sebastianu Vettlu tik pred koncem dirke za VN Velike Britanije prišlo do poškodb pnevmatik. Proizvajalec Pirreli je zavzel stališče.
Bojan Vrbnjak Arhiv
17. julij 2017 | 8:16:28

Bila je črna nedelja za oba dirkača Ferrarija. Tik pred koncem dirke sta Kimi Raikkonen in Sebastian Vettel doživela poškodbo pnevmatik in izgubila pomembni mesti. Najprej je morebitno drugo mesto zaradi leve prednje pnevmatike izgubil Kimi Raikkonen, tik zatem pa je drugače tako zanesljiva Gina razočarala Sebastiana Vettla – prav tako zaradi poškodbe pnevmatike.

Mnogi navijači so si na družabnih omrežjih postavljali vprašanje: Ali sta bila dirkača Ferrarija mogoče žrtvi drobnih delov, ki so ležali na stezi? Toda tukaj se moramo potem vprašati, zakaj so škodo utrpeli le pri ekipi iz Maranella? Obstaja pa tudi sum, da je Ferrari v pogledu nastavitve obes ravnal nekoliko drugače kot pa tekmeci.

Toda dobro vemo, da Pirelli od zadnjih poškodb svojih produktov predpisuje natančna navodila kar se tiče tlaka v pnevmatikah. Igralna površina za ekipe je s tem postala veliko manjša in Pirelli na tem področju počne vse, da ostane na varni strani.

Na dirkalniku Kimija Raikkonena je v 49. krogu prišlo do odstopa tekalne površine pnevmatike, zaradi česar je Finec najverjetneje izgubil drugo mesto. Krog pozneje pa je Sebastian Vettel zaradi poškodovane pnevmatike izgubil četrto mesto in dirko končal kot sedmi. V obeh primerih pa je šlo za prednjo levo pnevmatiko, ki je sicer na stezi v Silverstoneu najbolj obremenjena.

Pirelli je po dirki in po prvem pregledu svojih produktov povedal, da pri obeh dirkalnikih Ferrarija najverjetneje ne gre za enako okvaro in da je tukaj v igri zgolj smola. Pnevmatika Kimija Raikkonena je dejansko pokazala, da je odstopila tekalna površina, toda pnevmatika pa ni izgubila zraka. Drugače je bilo pri Vettlu, kjer je prišlo do izgube tlaka oziroma zraka v pnevmatiki.

Pirelli ne izključuje, da je v primeru Vettla to povezano s trdim manevrom zaviranja Nemca nekaj krogov prej, ko se je trenutno vodilni v prvenstvu boril proti Valtteriju Bottasu. Ferrari to zanika in trdi, da to zaviranje ni škodovalo pnevmatiki do te mere, da bi prišlo do omenjene poškodbe. Pirelli je obe sporni pnevmatiki poslal v svojo tovarno, kjer bodo opravili podrobno analizo.                

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Smola...to je torej pirellijeva analiza? Čudno,da ravno oba Ferrarija obe isti gumi skoraj istočasno....
17.7.2017 8:45:52
baneslo
Zadeva pušča preveč možnosti za teorije zarote. In res je čudno pri striktnih pravilih glede obes in tlaka da se zgodi dvema dirkačema iste ekipe in nobenem drugem. Morda je bilo potrebno ferariju malo prirezat krila da bo prvenstvo bolj napeto in da bo hamlet spet sodeloval na prireditvah.
17.7.2017 9:26:21
Falcon
to je dokaj površno povedano od Pirellija. Verstappna je red bull tudi poklical v bokse preventivno zaradi problemov ferrarija. in če se ne motim, je tudi Lewis mel en komentar na tematiko gum proti koncu dirke. Je pa čudno, da je bilo toliko problemov z gumami ko pa letos vzdržljivost gum ni bila ravno vprašljiva...
17.7.2017 10:52:37
hubertfast
Še par dirk nazaj se je namigovalo, da ima Ferrari glede pnevmatik neko prednost in celo da Pirelli Ferrariju pomaga. Zdaj smo videli, da temu ni tako. Ferrari je zaostal temu primerno je reskiral in potegnil ta kratko.
17.7.2017 11:01:10
tadejkrze
Razumel bi, da bi počla mehkejša zmes, ne pa ta. Pa tudi se mi zdi, da bi moral Pirelli delati malo bolj vzdržljive gume, ne pa, da je potem kriv 'trdi manever'?
17.7.2017 11:13:33
RenaultF1
Na Maszarskem bi bil idealen scenarij da Valter zmaga, sunka in prstek se pa samoiniciativno medsebojno izlocita . Pa imamo kriminalko zagotovljeno.
17.7.2017 13:27:52
matjazx
Res smešno, da so mehkejše gume bolj trpežne od trših.
17.7.2017 13:33:50
matt0
dve drugačni odpovedi gume, neke močne analize pa težko delajo, ker nihče ni pripeljal tiste gume nazaj v bokse..
17.7.2017 16:39:23
zoki
@matt0, oba sta prišla nazaj v bokse in menjala gume, kako noben ni pripeljal gume, ne razumem tega. Je pa zanimivo, da je Bottas na rabljenih softih odvozil 32 krogov na dirki, pa ni bilo nobenih problemov. Pa to od štarta, ko je dirkalnik težji in še bolj obremenjuje gume. Mercedes je sumljiv tu https://maxf1-rwumydn.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/07/10-GB-PitStopSummary-4k-EN.jpg
19.7.2017 9:51:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija