EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Daniil Kvjat
Sainz bi lahko preprečil trčenje
Dirkača ekipe Toro Rosso sta v prvem krogu dirke v Silverstoneu uprizorila bližnje srečanje, zaradi katerega je moral Carlos Sainz odstopiti, Danill Kvjat pa je lahko dirko nadaljeval. Pozneje se je Rus jezil na svojega moštvenega tekmeca.
Bojan Vrbnjak Arhiv
17. julij 2017 | 9:11:01

Za Daniila Kvjata je bilo po trčenju v prvem krogu dirke v Silverstoneu jasno, da bi lahko njegov moštveni kolega Carlos Sainz preprečil njuno trčenje, če bi bolje ocenil situacijo. V primerjavi s Špancem, je lahko Rus dirko nadaljeval, toda za svoje početje – brezobzirno vračanje nazaj na stezo -, so mu komisarji dirke naložili kazen vožnje skozi bokse in je na koncu osvojil 15. mesto.

Po dirki je Kvjat pojasnil: "Kot dirkač bi moral spričo tega, kar se mi je zgodilo, vedeti, da lahko z 90 odstotno verjetnostjo pride do trčenja, če bo držal svojo linijo. Če bi reagiral nekoliko drugače, bi potem poskušal na naslednji ravnini in me prehitel. Toda tega ni storil. Namesto tega se je postavil tako kot je in si mislil: OK, moj moštveni kolega me lahko izstreli s steze."

23-letni Rus še poudari: "Tako jaz vidim to situacijo. Oba bi se morala čutiti odgovorna za to trčenje. Pustil sem mu dovolj prostora in pričakoval, da bo tu sam deloval podobno. Toda to se ni zgodilo. Če sva oba dovolj pametna, bova naslednjič zagotovo ravnala drugače."

Seveda Kvjat prav tako ni bil zadovoljen s kaznijo, ki jo je prejel za svoje početje. "To kazen sem prejel zaradi tega, ker naj bi se na stezo vrnil na nevaren način. Ampak jaz steze sploh nisem zapustil in tako meni tudi ekipa. Bil sem še znotraj omejitve steze in zaradi tega menimo, da je bila kazen prehuda. Kazen vožnje skozi bokse je tudi zelo brutalna in videl sem že bolj brutalne primere, ki so bili kaznovani z manjšimi kaznimi."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Počasi bi lahko pokasiral že kakšno dirko streznitve. To je že drugič zapored.
17.7.2017 11:16:50
ripmork
Agree, tale rus je že prenekateremu dirkaču dirko uničil.
17.7.2017 13:52:03
springfresh
Kvjat je še hujsi ko Maldonado.
17.7.2017 17:36:56
matjazh
nevem če bo kaj s sedežem v sezoni 2018...precej globoko jamo si je izkopal...
17.7.2017 23:27:04
matjazh
So nam pa pozabili pokazat posnetek trčenja iz ptičje perspektive ali kaj podobnega, ker se potem ni videlo koga je kvyat oplazil po vrtenju, ko ga je neslo preko steze....
17.7.2017 23:37:55
matt0
matjazh, mislim, da je šlo za sainza, ki je utrgal prednje krilce na zadnji gumi magnussna. če se ne motim, je šel takoj za tem na menjavo
18.7.2017 16:00:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija