EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Marc Surer
Kje je ostala kazen za Hamiltona?
Nekdanji dirkač formule ena in aktualni strokovni komentator nemške televizije Sky govori o tem, zakaj bi moral Lewis Hamilton po kvalifikacijah prejeti kazen in zakaj je Britančeva odsotnost na šovu v Londonu neopravičljiva.
Bojan Vrbnjak Arhiv
17. julij 2017 | 9:37:05

Lewis Hamilton je bil pretekli teden glavna tema. V okviru šova formule ena v Londonu so se mnogi navijači jezili nad tem, da se trikratni svetovni prvak ni pojavil na tej prireditvi in to edino od 20-ih aktualnih dirkačev. Mercedesov šef Toto Wolff se je nato postavil v bran svojemu dirkaču in menil, da nekateri mediji nepošteno obravnavajo njegovega varovanca.       

Marc Surer pa je drugačnega mnenja: "To je popolnoma neopravičljivo, če manjka zvezdnik države, kjer se odvija takšna prireditev. Če obstaja katerikoli dirkač, ki bi moral nastopiti na tej prireditvi, je to on. Lewis si s tem ni naredil velike usluge, prav tako je ni naredil tudi formuli ena."

Martin Brundle je pred kratkim povedal: "Lewis je absolutni dirkač počutja. Če se počuti dobro, je nepremagljiv, če ne, potem se to odraža tudi na stezi." Surer pa k temu doda: "Jaz tega ne bi toliko pripisal počutju, temveč veliko bolj njegovim številnim potovanjem. Nihče mi ne bo govoril, da ti njegovi poleti po celem svetu ne puščajo določenih posledic – čeprav ima zasebno letalo. Takšen način življenja samodejno pomeni, da je včasih tudi utrujen."

Surer je Hamiltona pohvalil za njegove predstave v Silverstoneu, predvsem na kvalifikacijah, kjer je dopeljal neverjeten krog. Toda Švicar se je pri tem ozrl tudi na pripetljaj med Hamiltonom in Grosjeanom in meni, da Hamilton ni prejel kazni le zaradi tega, ker se nahaja v boju za naslov prvaka in ker je bil deležen bonusa domačega terena. Grosjean je po kvalifikacijah govoril o dveh razredih kaznovanja.

Surer: "Še enkrat smo si podrobno ogledali posnetek. Sprva sem tudi sam menil, da tukaj ni šlo za nobeno veliko stvar. Toda naš posnetek je pokazal, s kakšnim presežkom hitrosti je za Hamiltonom pripeljal Grosjean. Zaradi tega trdim, da če bi na Hamiltonovem mestu bil na primer Perez, bi Mehičan zagotovo bil kaznovan. Tako pa je šlo tukaj za lokalnega heroja in bilo mi je povsem jasno, da tukaj v Veliki Britaniji ne bodo domačemu dirkaču s kaznijo odvzeli pole position. Po direndaju okrog štarta Valtterija Bottasa v Avstriji, je to že druga vprašljiva odločitev FIE v tako kratkem času."      

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
aichi
Tale pa je res ta pravi poklican za komentirat...
17.7.2017 9:39:09
IR_Baboon
Se pa strinjam z njim strinjam v delu: Nihče mi ne bo govoril, da ti njegovi poleti po celem svetu ne puščajo določenih posledic
17.7.2017 10:01:05
hubertfast
Hamilton z izjemo 2 dirk celo sezono fura spektakularno predvsem na kvalifikacijah. Vettel ravno obratno.
17.7.2017 10:54:26
Falcon
jah samo tole oviranje Grosjeana je bilo za kakšno kazen. Sicer je Lewis podal dobro razlago zakaj se je to zgodilo-en za njim je šel v bokse zato je menil da je sam, ekipa ga tudi ni opozorila...tako da sam mu ne bi dajal nekih pribitkov mest in časa, predvsem ekipi kot celoti pa bi nekaj potalal. Tole da je vse skupaj pa pospravljeno pod preprogo je pa še ena črna pika glede dela komisarjev...
17.7.2017 10:59:19
abt
Hubi in od kje potem vettel se vedno vodi za 1 tocko,ce je samo dve dirki odpeljal dobro?? Daj zbudi se ze enkrat iz sanj formule 1...
17.7.2017 11:13:16
tadejkrze
Osebno sem zadovoljen, da ni bilo kazni. Prvo, ker je imel Grosjean potem še en poiskus, drugo ker niti ni bilo tako resno oviranje, tretje ker je bil Hamilton tako ali tako najhitrejši ta vikend, četrto in najpomembneje je da prvenstva ne odločajo komisarji in, da so v teh primerih vseeno malo bolj popustljivi pri obeh. To so osebna mnenja
17.7.2017 11:15:47
aichi
V nasjalbšem primeru bi mu brisali čas po reglcih, ki ga je dobo za oviranje in glej si ga no, še vedno bi mel pole
17.7.2017 12:41:55
matjazx
A ni kazen za oviranje običajno +3 mesta?
17.7.2017 13:32:08
matjazx
Črtanje časa je, ko je dosežen s sekanjem steze.
17.7.2017 13:41:05
raptile
ko je šunka v vprašanju ni kazni
17.7.2017 17:45:33
hubertfast
Vettel vodi ja, samo koliko časa še? 😂
17.7.2017 17:54:13
xrenaultx
@raptile, enako velja za Vettla. Vsak drugi bi dobil črno zastavo na dirki, plus kakšno prepoved na naslednji, samo Vettlu so pogledali skozi prste, kot mu to počnejo že celo kariero.
17.7.2017 18:15:47
raptile
idi na luft
17.7.2017 18:39:41
xrenaultx
@raptile, isto bi lahko napisal za tebe. Toda, kar sem napisal jaz je logično vsakemu, ki se malo spozna na šport. Pri vsakem športu, je namerno povzročanje poškodbe, nesreče... zelo strogo kaznovano in tudi v F1 bi moralo biti. Samo poglej si kakšno kazen je dobil Kvyat v Kanadi za precej manjši prekršek, kot je Vettlov. Pa primerjaj ti dve kazni in ti bo takoj jasno, da je Vettel dobil hudo premilo kazen.
17.7.2017 21:10:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija