EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Frederic Vasseur
Charles Leclerc dobra rešitev za Sauber
Švicarsko moštvo Sauber v prihodnjih sezoni ne bo dobilo le Ferrarijevih pogonskih enot, temveč tudi enega dirkača. In kaj o tem pravi novi šef ekipe Frederic Vasseur?
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. avgust 2017 | 8:12:34

Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne je kot prvi povedal, kaj se bo pri Sauberju v sezoni 2018 dogodilo na področju dirkačev. V okviru dirkaškega konca tedna na Hungaroringu je pojasnil: "Motorji za ekipo Sauber so tudi ena izmed možnosti, da vzpostavimo neke vrste mladinsko ekipo in ustvarimo mesta za naše mlade dirkače. Imamo dva sijajna talenta, toda če želimo zagotoviti prihodnost Ferrarija, potem moramo imeti tudi možnost, da jih nekje izšolamo."

Omenjena talenta sta Charles Leclerc, 19-letnik iz Monaka, in Antonio Giovinazzi, 23-letnik iz Italije. Slednji je v letošnji sezoni tretji dirkač Ferrarija, 2016 je bil drugi v seriji GP2. Charles le v lanskem letu osvojil naslov prvaka serije GP3 in letos dirka v formuli 2, kjer je razred zase.

S prekinitvijo pogodbe s Hondo je Sauber imel prosto pot za nadaljevanje sodelovanja s Ferrarijem. Novi šef ekipe Vasseur je Marchionneju dal vedeti, da ne nasprotujejo temu, da v svoji sredini izšolajo mladega dirkača, navsezadnje je Sauber poznan po tem, da v svoje dirkalnike posadi mlade talente. Toda za protiuslugo mora Sauber dobiti aktualne motorje. Kot je znano, Sauber letos dirka z motorjem Ferrarija letnika 2016 in vse kaže na to, da bodo letos zasedli zadnje mesto.

Tako kot Sauber je tudi Vasseur znan po tem, da rad sodeluje z mladimi dirkači – kot solastnik moštva ART (skupaj z Nicolasom Todtom, sinom predsednika FIA Jeana Todta). Francoz je na Hungaroringu poudaril: "Za Sauber bi bilo vsekakor smiselno, da ima v svoji sredini nekoga kot je Leclerc. Toda najprej smo morali pojasniti pomembnejše stvari kot vprašanje dirkačev." Vasseur je moral najprej, po nalogu lastnikov Sauberja Longbow najti pot iz dogovora s Hondo, katerega je sklenila njegova predhodnica Monisha Kaltenborn. "Sedaj imamo čas, da se v miru posvetimo dirkačem za prihodnjo sezono."

Toda Vasseur bo imel lažje delo, kajti en sedež je rezerviran za Šveda Marcusa Ericssona, tako da obstaja le vprašanje, kdo bo zasedel drugi dirkalnik: Leclerc ali Giovinazzi. Ali ima Francoz pri tem določen rok? "Ne bo lahko, da vse to rešimo do septembra, toda to bi bil za nas sprejemljiv cilj."              

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija