EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Lewis Hamilton ni nepremagljiv
Vodilni v prvenstvu formule ena Sebastian Vettel govori o svojem tekmecu Lewisu Hamiltonu. Nemec je že zelo zgodaj spoznal ogromen talent britanskega dirkača in njune poti so se križale že pred formulo ena.
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. avgust 2017 | 9:24:14

Na začetku letošnjega leta je bilo zares osvežujoče za formulo ena, da smo lahko doživeli boj med Sebastianom Vettlom in Lewisom Hamiltonom. Celo po ostrem dvoboju na dirki v Španiji, ki se je končal v korist Hamiltona, je bilo čutiti veliko medsebojnega spoštovanja. Oba dirkača sta izrazila veliko veselja glede letošnjega boja za naslov prvaka, ker sta oba vedela, da nekdo iz druge ekipe dirka na enakem nivoju. Ker če v tem primeru premagaš nasprotnika, je zmaga toliko slajša.

Pri tem se moramo pogosto spomniti na Michaela Schumacherja, za katerega sta v osnovi obstajala le dva prava tekmeca. Prvi je Ayrton Senna, ki se je takrat, ko je Schumacher kazal svoj talent, nahajal v jeseni svoje kariere. Nikoli ne bomo izvedeli, kako se bi končal njun dvoboj v sezoni 1994, kajti prezgodaj smo izgubili brazilskega dirkaškega velikana. Prepričani smo pa lahko, da bi Senni uspelo obvladati takrat trmoglavi dirkalnik Williamsa in bi najverjetneje hitel do številnih zmag in naslovu prvaka. Pozneje je Schumacher pravega tekmeca videl le še v Miki Hakkinenu.

Vrnimo se glavnima akterjema letošnje sezone. Lewis Hamilton je pred kratkim povedal, da si je kupil sliko Dalija. Oba tekmeca letošnje sezone ne bi mogla biti bolj različna. Lewis Hamilton je ekstrovertirani svetovni popotnik z življenjem nekakšnega rok zvezdnika, Sebastian Vettel pa je zelo zadržan družinski človek, ki se izogiba socialnih omrežij. Vettel pravi: "Dejansko Lewisa ne poznam, ker se ne srečujeva izven steze. Mogoče sva si najbolj blizu takrat, ko se kolo ob kolesu boriva na dirkališčih. Skupaj dirkava že od formule 3 naprej. Obstaja veliko stvari v življenju Lewisa, ki jih sam ne bi počel. Toda verjetno bi on enako dejal za moj način življenja."

Potem pa je prišel Baku, ki je medsebojnemu zaupanju povzročil tolikšno škodo, da jo bo težko popraviti. Medsebojno spoštovanje med dirkačema je sedaj na daljšem postanku v boksih. Vettel je bil prepričan, da ga je Hamilton zvabil v past. Hamilton pa je lahko le zmajal z glavo, ker mu je nek dirkač kalibra Vettel namenoma zapeljal v dirkalnik. Od takrat naprej je njun odnos v krčih. Vsekakor pa je sproščenost, ki je vladala med njima še ob začetku sezone, splahnela.

Vettel in Hamilton dajeta pečat novodobni formuli ena. Lewis Hamilton je v Montrealu 2007 osvojil svojo prvo zmago v formuli ena, Sebastian Vettel pa je svojo prvo zmago osvojil leta 2008, senzacionalno z dirkalnikom Toro Rosso na dirki v Monzi. Od Kanade 2007 naprej so dirkači odpeljali 193 dirk, Hamilton in Vettel pa sta od tega osvojila 103! Od desetih naslovov sta Vettel in Hamilton osvojila sedem, z malo sreče pa bi lahko osvojila devet. Hamiltonu je naslov leta 2007 spolzel le za eno točko, v lanskem letu pa za pet.

V pogovoru z nekdanjim moštvenim kolegom pri Red Bullu Markom Webbrom (za televizijo Channel 4), je Vettel spregovoril o Hamiltonu. "Leta 1999 je bil Lewis tretji v evropskem prvenstvu gokarta. Fantje iz moje ekipe so takrat dejali, da bom o tem dirkači še veliko slišal. V formuli 3 sem dirkal svojo prvo sezono, Lewis je bil tam že drugo sezono in lahko povem, da je okrog in mimo nas vozil kako se mu je zahotelo. Nisem imel nobene možnosti, čeprav sva nekajkrat skupaj stala na odru za zmagovalce."

Vettel nadaljuje: "Seveda je imel večje izkušnje in sijajen dirkalnik, toda to ni bilo odločilno. Lewis je vedno prikazal izvrstne predstave, ne glede na pogoje. Samo vrhunski dirkači uspejo odlično dirkati skozi vso sezono." Pred prvo dirko po poletnem premoru, ki bo v Spaju, ima Vettel 14 točk prednosti pred Hamiltonom, katerega Nemec še enkrat pohvali: "Lewis je ekstremno hiter, neverjetno talentiran. Ne verjamem, da bi mu bilo težko dirkati hitreje ali pa se prilagoditi na različne okoliščine, vseeno kako te izgledajo. On je vedno tu in nevaren. Ampak ni pa nepremagljiv."            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija