EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Eric Boullier
Resnica o Fernandu Alonsu
V paddocku formule ena vlada enotno mnenje, da je Fernando Alonso sijajen dirkač, toda tudi prekanjen politik, ki si pa s tem ne dela nobene usluge. Njegov trenutni šef Eric Boullier temu ugovarja.
Bojan Vrbnjak Arhiv
18. avgust 2017 | 8:55:47

V osnovi bi se vrhunske ekipe morale boriti za usluge Fernanda Alonsa, sploh sedaj, ko mu konec letošnjega leta poteče pogodba z McLarnom. Toda povratka v ekipo Ferrari ne bomo doživeli. Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne pravi: "Alonso si morda želi, da bi se vrnil v Maranello. Ampak od nas ni dobil primernega odgovora. In naj povem, da pri Red Bullu nismo poizvedovali za Verstappna in ponavljam, da se tudi za Alonsa ne zanimamo." Na drugi strani pa je šef ekipe Mercedes Toto Wolff o Alonsu povedal sledeče: "Vsakdo ve, kakšen odličen dirkač je Fernando Alonso. Ampak mi smo zadovoljni z našima dirkačema, za nas je tudi zelo pomemben dejavnik kontinuiteta." To zveni kot podaljšanje pogodbe z Valtterijem Bottasom.

Nekdanji dirkač in tačas strokovni komentator na televiziji Sky Marc Surer pa pojasni: "Alonso je že dirkal za McLaren in vsakdo ve, kaj se je leta 2007 zgodilo z Lewisom Hamiltonom. Zaradi njunega spora je na koncu naslov prvaka osvojil Kimi Raikkonen s Ferrarijem. In Alonso je tudi dolga leta dirkal za Ferrari in poznamo, kako se je končala zgodba v Maranellu."

Alonso je o sezoni 2007, kjer je v McLarnu dirkal z Lewisom Hamiltonom, povedal: "Okvir takrat enostavno ni ustrezal in mogoče nisem bil dovolj zrel za to nalogo. Toda z Lewisom kot dirkačem nikoli nisem imel težav." Španec je večkrat povedal, kdo je bil glavni krivec za to, da mu je iz roke spolzel tretji naslov prvaka. To je bil Ron Dennis.

Toda Lewis Hamilton je pojasnil, da ga moštveni kolega Alonso nič kaj ne zanima. Za španski časnik El Pais je Britanec povedal: "Odnos z Alonsom je bil strupen, celotno vzdušje v ekipi je bilo zastrupljeno. Seveda je bilo takrat veliko tudi na osebni ravni. Obstajajo ljudje, s katerimi se razumeš dobro in seveda obstajajo tudi takšni, s katerimi enostavno ne moreš živeti. Če imaš v isti ekipi dva prvaka, potem bo želel vsak zase izvleči najboljše in to posledično vodi do napetosti."

Obratni sklep se glasi, da je ravnanje z Alonsom vse prej kot lahko. Toda šef ekipe McLaren Eric Boullier to vidi povsem drugače, kar je poudaril tudi za francoski portal F1i. "Fernanda se drži sloves, da je nekoliko težak. Toda v resnici to sploh ne drži. Če si razumel njegovo veliko lakoto po uspehu, potem je lahko ravnati z njegovimi značajskimi potezami. Za Alonsa šteje le uspeh. Enostavno mora zmagovati. Ne igra vloge, ali se podaš v gokart ali teniško igrišče, lahko si pa prepričan, da bo Alonso dal vse od sebe, da bo odšel kot zmagovalec. Ne bi se spuščal tako daleč in trdil, da je kot menih, toda njegovo celotno življenje se vrti okrog globokega hrepenenja po konkurenčnosti. Kot dirkač je skorajda brez napake. In Fernando lahko v vsakem dirkalniku že v prvem krogu dirka na limitu. Tega nisem doživel z nobenim drugim dirkačem," tako Francoz.        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
leteci_kranjec
ma ni bil Dennis. kriv je bil un Rus, ki ga ni mogel prehiteti in zaradi katerega je bil potem uveden KERS...
18.8.2017 13:44:46
hubertfast
Tu si falil in govoriš o dogodku 2 leti kasneje....
18.8.2017 15:18:04
hubertfast
Možno pa, da je Dennis po Madžarski prešaltal na Hamiltona. Seveda edino pravilno, drugo leto mu je to vrnil.
18.8.2017 15:21:00
tadejkrze
Jaz pa mislim, da je na Madžarskem kvečjemu eksplodiralo, Dennis pa je imel že zelo zgodaj simpatije za Hamiltona. Razlogi: Novinec je bil vroča žemljica, že od začetka na nivoju, Anglež, pod Mclarnovim okriljem, pa še s sponzorji verjetno ni bilo ravno mrtvila. Na drugi strani je pa Alonso. Sicer dober, ampak problematičen. Za moje pojme slabši kot Hamilton, definitivno pa trenutno top 3.
18.8.2017 19:28:48
ewzkgx
Alonso je trenutno oz. že kar precej let najboljši voznik v karavani, žal je vedno ob napačnem času na napačnem mestu...
18.8.2017 20:59:09
hubertfast
Razlike med Vettlom, Alonsom ter Hamiltonom so tako majhne, da je težko enega dati na prvo mesto. Poleg tega svoje doda še trenutno počutje, ena proga ti leži drugače kot druga, avtu tudi proge različno ustrezajo. Vsekakor se v spaju obeta namerno nazadovanje Vettla zaradi vpeljave novega motorja, da bo vse top pripravljeno za Monzo.
19.8.2017 8:34:26
2fast4y
Alonso? Tako kot je rekel Marko pred leti ,je tako, kot, da spustiš lisico v kurnik...
20.8.2017 9:39:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija