EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Liberty Media
Prvo eSport prvenstvo v septembru
Odgovorni formule ena Liberty Medie so se odločili, da v največji meri koristijo digitalno področje. Prihodnji mesec se bo namreč pričelo uradno svetovno prvenstvo eSport, v katerem bodo lahko nastopili igralci iz celega sveta.
Bojan Vrbnjak McLaren
21. avgust 2017 | 13:48:29

Novi večinski lastnik formule ena drži svojo obljubo in s polnim plinom pluje po virtualnem prostoru. Omehčanje pravilnika, ki določa ravnanje ekip z video posnetki iz paddocka in garaž, kot tudi okrepljena prisotnost na družabnih omrežjih Facebook, Twitter, Instagram in YouTube, že žanje prve uspehe.

Toda Chase Carey se s svojo ekipo ne želi ustavljati, kajti organizirano je tudi uradno prvenstvo eSport – z namenom, da bi se za formulo ena navdušile mlade generacije. V tem prvenstvu naj bi se pomerili najboljši virtualni dirkači na svetu.

Prvenstvo se bo pričelo prihodnji mesec s kvalifikacijskimi krogi, kjer bomo dobili 40 najboljših igralcev. Komu bo uspel preskok v polfinale, ta bo lahko svoje znanje 10. in 11. oktobra dokazal v londonski Gfinity areni. Najboljših 20 bo potem izvedlo finale, ki bo potekalo v okviru zadnjega dirkaškega konca tedna formule ena v Abu Dhabiju.

V treh finalnih krogih bomo tako dobili prvega svetovnega prvaka v eSportu. Ta se ne bo veselil le slave, da je postal prvi svetovni prvak v zgodovini eSporta, temveč bo v letu 2018 nastopil tudi kot eSport strokovnjak, poleg tega pa bo kot karakter ovekovečen v novi video igri formule ena 2018. Novi eSport prvak pa bo lahko v prihodnjem letu na enem izmed dirkaških koncev tedna vrgel pogled v zakulisje formule ena. In na koncu naj še dodamo, da mu bo letošnji naslov omogočil neposreden vstop v polfinale prvenstva sezone 2018.

Za izvedbo tega svetovnega prvenstva so si odgovorni formule ena pridobili pomoč strokovnjakov za video igre proizvajalca Codemasters, ki izdajajo tudi uradno igro formul ena. Uraven bodo tudi profesionalci eSporta iz Gfinity.

Spomnimo, da to ni prvi eSport projekt, ki se bo izvedel v okviru formule ena. Ekipa McLaren je skupaj s partnerjem Logitech G organiziral prvenstvo, na katerem naj bi dobili najhitrejšega virtualnega dirkača. Na zmagovalca čaka  enoletna pogodba in sicer kot dirkača simulatorja za britanskega proizvajalca športnih avtomobilov.        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Kaj to pomeni da si kupim original ko sedaj pride ven? Abt bi mi lahko gume menjal ☺️
21.8.2017 14:49:24
qualia_magik
Za eSport bi lahko zbral kaj drugega kot arkadni Codemasters. Pogodbe, pogodbe ...
22.8.2017 6:15:11
Mitja Bonča
LOL, sam keš itak. Če bi že morali simulacijo, bi izbrali kot prvo Assetto Corsa, drugo iRacing in kot tretjo pogojno rFactor2. Vse ostalo ne pride v poštev. Ampak...
23.8.2017 8:24:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija