EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Protest proti Trumpu
Bo Hamilton v Austinu pokleknil?
Lewis Hamilton resno razmišlja o tem, da bi prihodnjo dirki za VN ZDA izkoristil za protest proti predsedniku Amerike Donaldu Trumpu.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. oktober 2017 | 10:41:02

Protest Lewisa Hamiltona proti Donaldu Trumpu bi lahko bil kmalu bogatejši za eno nadaljevanje. Kajti super zvezdnik formule ena razmišlja o tem, da bi na prihodnji dirki za VN ZDA v Austinu ob igranju ameriške himne pokleknil – povsem s tradicijo številnih igralcev ameriške NFL, ki so na podoben način v preteklih tedni demonstrirali proti spornemu predsedniku ZDA.

"Pokazati moramo solidarnost," je za časnik Times povedal Hamilton, čeprav se zaveda, da se ne nahaja v enakem položaju kot nekateri zvezdniki NFL lige. "Tukaj ne gre za mojo himno, toda gre za težavo, ki ne zadeva le ZDA, temveč celoten svet. V vsakem primeru pa se identificiram z igralci lige NFL." In ravno za to se je potrebno postaviti, meni dirkač ekipe Mercedes. "ne načrtujem političnega angažiranja, vendar pa menim, da moramo vsi stati za svojim mnenjem." Hamiltona najbolj jezi to, da je ameriški predsednik tako radikalno nastopil proti igralcem. "Vsak ima pravico svobodno izraziti svoje mnenje in menim, da se moramo vsi zavzemati za to, da se nekaj spremeni na tem svetu. Predvsem v primeru, če vrhovni poveljnik države to ne podpira."

Ali bo Hamilton 15 minut pred dirko v času himne zares protestno pokleknil in s tem uresničil svojo objavo na družabnem omrežju s hashtagom #takeaknee, še ni odločeno. "O tej dirki še nisem razmišljal, ampak sedaj bomo moral to storiti. Postavlja se vprašanje, kaj je zame prava pot in ali sploh moram pokazati svoje stališče." Kajti Hamilton je že v času dirke v Maleziji poskrbel za manjše turbulence, ko je na Instagramu delil video posnetek, v katerem je majhen kuža, na pesem "We no speak americano", prikazan v, recimo ji "zanimivi" pozi na lutki Donalda Trumpa. Celo goreči nasprotniki ameriškega predsednika so to ocenili kot nezrelo in izpod nivoja. Tukaj ni pomagalo dejstvo, da je ta posnetek kmalu izginil iz njegove objave. Verjetno na predlog njegovega delodajalca Mercedesa.

Šef ekipe srebrnih puščic Toto Wolff ne zanika, da je bila po njegovem mnenju ta objava nekoliko neprimerna. "O tem sva se pogovorila. Tudi sam je bil mnenja, da v času dirkaškega konca tedna to ni bil pravi trenutek," tako Avstrijec, ki pa v osnovi podpira Hamiltonov odprt način izražanja. "Menim, da bi morali v osnovi vsi ostati avtentični. Vsi imamo svoje misli in mnenja, ki se mogoče sploh ne razlikujejo tako močno. Zaradi tega gojim simpatije za to, da so ljudje avtentični in da povedo svoje mnenje. Lewis je zelo avtentičen. Pove to, kar misli. Vendar pa je to povsem drugačna tema, če imaš na Instagramu več milijonov sledilcev."          

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Da ga ne bo Trump pet minut pred startom poslal čistit bokse. :-)
11.10.2017 10:58:07
hubertfast
Poteza bi sicer bila odmevna, vprašanje je stališče Mercedesa ali si želi tako reklamo? Bolje da razmišlja o vožnji.
11.10.2017 11:09:30
Gazibo2
Se strinjam. Naj rajši razmišlja o vožnji.
11.10.2017 11:43:37
kimikaze
Mislim da bo tukaj kar mercedes poveda tazadnjo kako si pri njih predstavljajao, da jih dirkač zastopa tekom dirkaškega vikenda.
11.10.2017 15:31:40
hubertfast
Točno tako.
11.10.2017 16:16:26
AYRTONFF
11.10.2017 20:35:45
AYRTONFF
V,SUZUKI,PO,KONČANI,DIRKI,JE,POKLEKNIL,PRED,DIRKALNIKOM.LP
11.10.2017 20:48:41
2fast4y
Hamle nima nic z Ameriško himno...ni razloga,da bi klečal...saj je Anglež se pravi gost v tuji državi.
11.10.2017 21:06:27
qualia_magik
Naj raje protestirajo proti volilcem, ki so Trumpa dali na položaj.
12.10.2017 6:12:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija