EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Red Bull
Z dirkalnikom F1 na prelaz Gotthard
Dirkalnike formule ena v Švici videvamo zelo redko, še bolj pa premikajoče. Kaj šele da se z dirkalnikom nekdo poda na znameniti prelaz Gotthard.
Bojan Vrbnjak Red Bull
15. november 2017 | 8:15:48

Ampak to ne velja za Red Bull. Sebastien Buemi se je z dirkalnikom RB8 podal na znameniti cesto Tremola iz mesta Airolo na prelaz Gotthard. "Kot dvojnemu državljanu Švice in Italije ta prelaz v neki meri predstavlja obe moji domovini. Takšno vožnjo bom lahko v svojem življenju opravil le enkrat in to je zame zares velika čast," je pred vožnjo povedal Buemi.

Cesto Tremola iz mesta Airolo do prelaza Gotthard so izgradili med letoma 1827 in 1832. Buemi je moral v dirkalniku Vettla iz leta 2012, s katerim je Nemec osvojil naslov prvaka, prevoziti 24 zavojev, preden je prispel na najvišjo točko prelaza, ki se nahaja na 2.100 metrih nadmorske višine. Poleg tega se je moral soočati s stezo, ki je deloma pokrita s tlakovci.

"Vožnja do prelaza je bila zelo razburljiva, saj je veliko neravnin. Seveda nisem mogel pritiskati na plin kot na običajnem asfaltu. Zato pa je bil razgled fantastičen." Nekdanji dirkač formule ena in svetovni prvak formule E za leto 2016 je to vožnjo na prelaz Gotthard opravil v okviru filma "The Pass – Twisting Road". Buemi je še dodal: "Cesta je zelo ozka in vožnja skozi ozke zavoje je bila zelo težavna."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija