EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Sezona 2018
Bo Mercedes kopiral koncept Red Bulla?
Večji nastavni kot, toda nespremenjena medosna razdalja – tako naj bi se glasila čarobna formula Mercedesa, da pri svojem dirkalniku prihodnje sezone odpravi njegove muhe.
Bojan Vrbnjak Arhiv
17. november 2017 | 9:22:39

Ekipa Mercedes očitno razmišlja o tem, da v prihodnji sezoni stavi na koncept bolj strmo nastavljenega dirkalnika in s tem odpravi težave pri nastavitvah, s katerimi so se ubadali v letošnjem prvenstvu. V okviru dirkaškega konca tedna VN Brazilije, so strokovnjaki opazili, da je Mercedes na prostih treningih preizkušal različne nastavitve obes svojega dirkalnika – verjetno z namenom, da si pridobijo informacije za novi dizajn. Kljub temu pa bodo srebrne puščice ostale pri aktualni daljši medosni razdalji.

Prednost dirkalnika z manjšim odklonom od tal spredaj kot v zadnjem delu, je neke vrste "Ground-Effekt". Na prednjem krilcu se zatesni pretok zraka na straneh dirkalnika, kar prinaša plus pri potisni sili k tlom na difuzorju in to posledično dirkalnik pritiska na stezo. Vendar pa ta pristop, kot ga uporablja Red Bull, ni brez tveganja, kajti verjetnost, da bo dirkalnik nasedal, se s tem poviša. To pa ne prinaša le nevarnosti za škodljive aerodinamične učinke, temveč tudi za poškodbe dna dirkalnika.

Toda s tem bi lahko Mercedes kompenziral pomanjkljivosti na ozkih in zavitih stezah, s katerimi se je zaradi daljše medosne razdalje ubadal v letošnji sezoni. In Niki Lauda je za časnik Gazzetta dello Sport dejal, da Mercedes ne bo odstopil od te daljše medosne razdalje. "Dolžina dirkalnika nikoli ni bila težava, veliko bolj je šlo za aerodinamiko. Deloma se je naš dirkalnik obnašala fantastično, včasih pa ne preveč dobro. Tačas še tega ne razumemo v celoti in to moramo za sezono 2018 spremeniti."

Lauda upa, da bo na podlagi stabilnosti pravilnika formule ena sedaj enostavneje odpraviti težave z dirkalnikom. Šef ekipe Toto Wolff ne želi preveliko tvegati in v nobenem primeru žrtvovati močne strani dirkalnika. "Želeli bi zadržati posebnosti naše 'dive', ki so nam všeč, rešiti pa se njenih težav." Avstrijec zahteva, da se zadeve lotijo do dna, čeprav je veliki del dizajna 2018 že določen in ga bo težko obrniti na glavo.                                

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Navijac
z vztrajanjem na daljši mednosni razdalji si škodujejo na bolj ovinkastih in ozkih dirkališčih... dominanten sigurno več ne bo razen če najdejo drugo opcijo za držo trenutnega tempa.
17.11.2017 13:32:47
Soling
Naprej se bodo z nami posvetovali na forumu, portem pa bodo kopiral...haha
17.11.2017 18:59:40
head19
Če druge ekipe kopirajo od drugih....zakaj potem Mercedes nebi?
18.11.2017 10:23:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija