EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Govorice o Alfi Romeo
V Abu Dabiju potrditev dirkačev Sauberja?
Ali bo ekipa Sauber v Abu Dabiju objavila imeni svojih dirkačev za sezono 2018? Odgovor je odvisen predvsem od predsednika Ferrarija Sergia Marchionneja in njegovih načrtov glede Alfa Romea.
Bojan Vrbnjak Arhiv
21. november 2017 | 13:07:29

Ali se bo ta konec tedna odločila prihodnost ekipe Sauber? Kajti Švicarji so še edina ekipa, ki za sezono 2018 ni objavila oziroma potrdila še nobenega dirkača. Sicer velja kot javna skrivnost, da bo njihov motorni partner Ferrari v enega izmed dirkalnikov posadil letošnjega prvaka formule 2 in člana svojega podmladka Charlesa Leclerca, toda kdo bo pa dobil drugi sedež, pa je še odprto.

Šved Marcus Ericsson ima na podlagi svojih vezi z lastniki moštva Sauber sicer dobre možnosti, toda njegov obstanek v ekipi bo v veliki meri odvisen od tega, ali bo želel Ferrari pri Sauberju "parkirati" tudi svojega drugega mladinca Antonia Giovinazzija. Šele po odločitvi Ferrarija lahko Sauber objavi svoje načrte za prihodnost. Kajti sledila bi še lahko močnejša povezava do Scuderie kot trenutno vlada.

Obstajajo namreč govorice, da se predsednik Ferrarija Sergio Marchionne resno igra z mislijo, da bi v formulo ena vrnil ime Alfa Romeo. Kot dolgoletni partner, bi Sauber nudil idealno priložnost, da se na tej zadevi nekaj poskusi – na primer bi lahko Ferrarijeve motorje za ekipo Sauber v prihodnji sezoni preimenovali v Alfa Romeo. Spomnimo se, da je Marchionne že v lanskem letu omenjal vrnitev Alfe Romeo v formulo ena.

In s tem premišljevanjem odgovornih Ferrarija je tesno povezano tudi vprašanje dirkačev Sauberja za sezono 2018. Če se bo Sauber odločil za to, da poglobi svoje vezi s Ferrarijem, bi lahko ob Leclercu v švicarskem moštvu dirkal tudi Giovinazzi. Potem bi se lahko lastniki moštva odrekli ideji, da v enega izmed sedežev obvezno namestijo Šveda Ericssona. Gledano iz športnega vidika, Ericsson tako ali tako ni neka kraljeva rešitev, kajti je edini stalni dirkač letošnje sezone, ki letos še ni osvojil nobene točke.

In ime Alfa Romeo bi lahko samo okrepilo Sauberjeve izglede v formuli ena in bi Švicarjem pomagalo pri iskanju novih sponzorjev. Toda zadnjo besedo bo najverjetneje imel predsednik Ferrarija Sergio Marchionne. On se mora odločiti, ali želi podpreti projekt z Alfo Romeom. Toda po najavi novega pravilnika motorjev od leta 2021 naprej, se celo za imenom Ferrari znova nahaja vprašaj…                    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Kaj ima veze 2021, rukni Alfo not pa bo. Če si lahko RB privošči TR, si bo Ferrari še Alfo. Bo vsaj prodaja Alf malo porasla, saj je prodajno in kvalitetno na slabem glasu. Je pa fajn za vozit dokler dela.
21.11.2017 14:38:52
matjazh
nevem kako bi bilo to za ugled znamke dobro....da "poganja" najslabši dirkalnik v polju. Je pa smiselno da dajo noter oba svoja dirkača...
21.11.2017 23:02:27
matt0
a misliš, da če bi obstajala ekipa alfa na koncu grida, bi se prodaja alf magično dvignila?
22.11.2017 11:57:06
hubertfast
Ja, moje mnenje je, da bi prodaja Alf šla gor, pa pustimo kvaliteto izdelave ob strani. Bi pa Sauber oz Alfa tudi na gridu šla više, saj bi Ferrari primaknil še del strokovnega kadra v ta projekt, da se kali za prvo moštvo.
22.11.2017 12:20:52
2fast4y
Glede kvalitete so nove Alfe na nivoju nemske konkurence in to brez pretiravanja, sam preizkusil.
22.11.2017 13:39:42
Dynisco
Valda, da bi šla prodaja gor, če pridejo v formulo. Saj to je ves smisel udejstvovanja v športih. Treba je le skalkulirati, če bo šla gor za toliko, da se vložek v tako drago reklamo splača.
22.11.2017 19:27:12
matt0
udejstvovanje v športih cilja na vrh, kjer medijska pokritost sploh je, ne pa na "samo biti tam" honda si ni naredila dobre reklame v treh letih in ne, vsaka reklama definitivno ni dobra reklama, pojava v medijih ni vedno dobra. če želi ferrari b ekipo razvijati, potem ja, za čakanje in gojenje naslednjih dirkačev, ki bi imeli tako vsaj sedež, pa je vprašanje, če je poimenovanje smiselno
22.11.2017 19:54:44
Dynisco
Matto, "samo biti tam" je orjaško bolje, kot da te sploh ni. Vsaj jaz v to trdno verjamem. Honda si ni naredila prav nikakršne slabe reklame z vstopom v formulo, le mi gledalci smo si jo sami pri sebi. Nimam sicer nekih podatkov, a da bi jim prodaja kaj šepala od vstopa v F1 pa tudi ni slišati. Sam ne bi imel nikakršnega problema kupiti nove Honde pa čeprav jim dirkalniki crkujejo že v prvih krogih, ostali svet pa očitno tudi. Ferrari je pred par leti bil na dirkah prava sramota za ime za katerem stoji, prodaja pa je kljub temu podirala rekorde vsako leto. Biti tam pa čeprav na zadnjem mestu je glede promocije tisočkrat bolje, kot le zasukati reklamo pred dnevnikom. Lahko pa da streljam mimo.
22.11.2017 20:24:32
matt0
dosti govorijo delnice Honde v štartu vsake sezone in pa delnice ferrarija ob npr. zmagi.
22.11.2017 21:51:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija