EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Halo
Imam mešane občutke
Adrian Newey vztraja, da bi bilo pred dokončno uvedbo varnostnega loka Halo, potrebno opraviti podrobnejšo analizo prednosti in slabosti takega sistema
Peter Žmak
15. december 2017 | 9:55:51

Adrian Newey se zaveda, da je njegova genialnost zaradi vpeljave sistema Halo, spet postavljena pred velik izziv pri iskanju aerodinamične učinkovitosti dirkalnikov prihodnje sezone. In čeprav je, kot sam pravi, naklonjen vsaki rešitvi, ki pripomore k varnosti ima pri vpeljavi loka nad dirkačevo glavo kar nekaj pomislekov: »Moram priznati, da imam glede varnostnega sistema Halo mešane občutke. Po eni strani vem, da je vsaka rešitev, ki bi zmanjšala tveganje za poškodbe dirkača, dobrodošla. Po drugi strani pa mi inženir, ki je v meni pravi, da bi morali poiskati kakšno manj nerodno in grdo rešitev, kot je Halo. Mislim, da bi bilo potrebno porabiti več časa za  raziskave, pred končno odločitvijo. Mogoče bi bila lepša rešitev kupola nad glavo, vendar bi potem dirkali z zaprtimi bolidi. Pomembno je, da so varnostne rešitve dosegljive tudi nižjim serijam, kajti zakaj bi bilo življenje dirkača F1 več vredno od življenja dirkača formule Ford? Potrebujemo rešitev, na kateri lahko delamo in jo izboljšujemo, vendar ne morem mimo dejstva, da bo Halo naredil dirkalnike grde za oko. Estet, ki je v meni, ne more preko tega.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Newey, podpis!
15.12.2017 10:53:53
hubertfast
Estetika bo pač manjša. Kaj je prav kaj ne, pa očitno še bog ne ve. Očitno bi še on moral koga vprašat.
15.12.2017 11:02:54
hubertfast
Kljub 6 kg težjemu avtu zaradi haloja se napovedujejo za 2 sekundi na krog hitrejši bolidi. Se pravi, da je prostora za make or break dovolj. Očitno bo vplivala nova mehka zmes ter aerodinamika.
15.12.2017 11:15:42
webb_x
Je kdo pomislil, da se ti loki pri trku lahko kam zataknejo in s tem pri velikih brzinah ustvarijo zelo velik pojemek na telo?
15.12.2017 16:41:14
macolar
Halo ne more nardit nič kaj večjega pojemka na telo kot dirkalnik sam, itak pa ima dirkač pripeto glavo (HANS), tak da neke drame zaradi tega naj nebi smelo bit. Je pa to vizualno ostudna zadeva in ekstremno nevarna v primeru da se dirkalnik vžge, ali pa da se kak električni del začne pregrevat, ker lahko kar pošteno popeče dirkača, ko se bo kobacal ven. Bottas ni opravu preizkusa pri pobegu iz kokpita v dovolj dobrem času, to pa zna bit problem. Predstavljajte si da po kakem čudnem naključju dirkalnik npr. v Monaku ali Kanadi odkatapultira v vodo. V tem primeru sem skor prepričan da siromak nima šans da pride pravi čas iz avta.
15.12.2017 19:05:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija