EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Bernie Ecclestone
Grožnje Ferrarija je treba jemati zelo resno
Bernie Ecclestone poudarja, kako mu je pri srcu blagor formule ena in nove lastnike opozarja, da je potrebno grožnje Ferrarija z odhodom iz formule ena jemati zelo resno.
Bojan Vrbnjak Arhiv
5. januar 2018 | 8:52:36

potrebno grožnje Ferrarija z odhodom iz formule ena jemati zelo resno.

Z novimi lastniki Liberty Media so se kaj hitro spremenila razmerja moči v formuli ena. Uvedli so vodilno trojko, ki skrbi za vsakodnevni posel tega športa. Poleg šefa Chase Careya, sta tukaj še marketinški profesionalec Sean Bratches in nekdanji tehnični direktor Ferrarija in šef ekipe Mercedes Ross Brawn.

Ecclestone, katerega so želeli odpraviti z vlogo častnega predsednika, ni imel več pravice soodločanja. Zaradi tega je bil v letošnji sezoni redko viden v paddocku formule ena. V pogovoru za kolege iz auto motor und sport je Britanec izdal: "Imam občutek, da me moji nasledniki ne želijo več videti na dirkališčih."

Da se je v pogledu televizijskih gledalcev in obiskovalcev na dirkališčih trend znova obrnil na pozitivno stran, nekdanji prvi mož formule ena to ne pripisuje delu novega vodstva. Veliko bolj je za to zaslužno dogajanje na stezi, ki je povzročilo, da se navijači znova okrepljeno zbirajo pred televizijskimi sprejemniki in na dirkališčih.

"Pet let sem čakal na to, da se Ferrari znova prebudi. In to se je v lanskem letu končno zgodilo. Dvoboj med Ferrarijem in Mercedesom je mobiliziral navijače. V preteklosti sem se vedno znova opravičeval prirediteljem dirke, ker sem jim za veliko denarja prodal nekaj, kar ni odgovarjalo njihovim zahtevam. Plačali so za staro formulo ena.  Vse kar so dobili, so bile zmage Mercedesa."

Kljub prebuditvi Ferrarija v lanski sezoni, pa njihov obstanek v formuli ena ni zagotovljen, kot poudarja Ecclestone. V pogledu na zadnje grožnje z izstopom in Grand Prix športa, ki jih je izrekel predsednik Ferrarija Sergio Marchionne, je Ecclestone pojasnil: "Če bi na mestu predsednika še vedno bil Luca di Montezemolo, potem njegove besede o izstopu ne bi jemali resno, kajti motošport je bil njegovo življenje."

Vendar: "Sergio lahko živi tudi brez formule ena," doda Ecclestone. "On se zanima le za posel. Zanj je najbolj pomembno, da delničarjem nudi dober poslovni rezultat. Če Marchionneju pot, ki jo je ubrala formula ena, ni všeč, potem bo s tem prenehal. Bojim se, da lahko Ferrari živi brez formule ena, obratno pa temu ni tako."  

  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
stari zna kako se dela posel
5.1.2018 11:53:03
ripmork
Popravek: stari zna, kako se dela posel na račun/škodo športa. Lisica je, da bi bil on še vedno glavni bi ravno nasprotno stališče zagovarjal.
5.1.2018 21:23:59
2fast4y
Stari Lump se je vedno zavedal, kaj predstavlja Ferrari za F1,zato pa so vsi ti Ferrarijevi bonusi....sicer upravičeni ,Ferrari ni nikoli odhajal in prihajal,ko ga je bila volja tako kot ostali, ampak je od leta 0 pomagal graditi F1 in njen imidž. Bernie se je tega zavedal in jim omogočil finančne bonuse. Sergia to pretirano ne zanima in mu dol visi,F1 v stilu nascarja, če se to zgodi bo brez pomišljanja prekinil Ferrarijevo odisejado v F1.
5.1.2018 22:04:11
macolar
Si sploh prebral kaj si napisal...To pomeni da so pri nas npr. politiki ki so "gradili" našo državo (in ki so že lep čas spoznani za krive določenih dejanj) upravičeni denarja, posebne obravnave in itd... V dobro športa je da ni nihče priviligiran in da nobenemu ni omogočena nepoštena prednost....ker se pa ta praksa ni izvajala pa imamo kar imamo oz. imajo kar imajo...Pa kje si ti videl da bo nekomu ki je za par milijard kupil šport zdaj ena - ponavljam samo ena ekipa diktirala kako bo ta šport vodil.
6.1.2018 0:44:25
2fast4y
Macolca pametna kot vedno...v prvi vrsti to ni država in demokracija, ampak samo velik biznis v katerga vlagajo vsi po malem in od katerega vsi glede na svoj vložek pričakujejo koristi. Da ti razložim kot otroku....Ferrari je za marketing in promocijo korporacije,ki se imenuje F1 do sedaj naredil največ, njihov vložek v promocijo je največji med vsemi moštvi, to megakorporacijo,ki ji pravimo F1 in ,ki ustvari danes več milijardni biznis soustvarja že skoraj 70 let. Brez Ferrarija nikoli in nikdar F1 ne bi bila to kar je danes in to ne samo stari lisjak Bernie ampk vsak,ki vsaj malo resneje spremlja F1 to ve.Brez ferrarija je igračka liberty medie brez prave vrednosti to vedo vsi. Prepričan sem,da se bo našla kompromisna rešitev, vse kar zahteva Ferrari ter Mercedes in prav tako Renault je samo NE standardizaciji motorjev ter aerodinamike in nič drugega...V nasprotnem Ferrari pač gre...
6.1.2018 9:35:37
ripmork
... ja potem pa najbolje, da za naslednjih 5 let rezerviramo naslov Ferrariju. Ker očitno jim ne rata kljub temu, da jih debelo zalagata mama Fiat in sama FIA s temi bonusi. Kultni status gor/dol, vse ima svojo mejo. Spremembe motorjev za 2021 so bile v korist športa dobro premišljene in predebatirane. Če jim odstranitev MGU-H enote in dvig obratov predstavljata tak problem, so mogoče v napačnem biznisu. V primeru da gredo rdeči ven, je pa to izključno Marchionnejeva krivda.
6.1.2018 10:23:21
tadejkrze
Sej, spremembe motorjev za 2014 so bile tudi v korist športa dobro premišljene in predebatirane
6.1.2018 10:40:02
ripmork
Predvsem so bile dobro zlobirane s strani Mercedesa in Renaulta Pod Liberty se pa enkrat za spremembo v tem športu naredi kaka analiza pred uvajanjem sprememb (ki niti ne bodo tako drastične).
6.1.2018 10:49:47
matt0
Lahko f1 rečete biznis, kolikor hočete, pod črto pa je to še vedno šport in te nagrade/bonusi ekipam so nešportne, saj so nepovezane s splošno uspešnostjo v preteklem letu. Saj vidite npr. cash-out mclarna v primerjavi z force indio ipd. Zato so ti tudi dali tožbo na sodišče EU, tam se sicer ne bo zgodilo nič, imajo pa prav. Ti bonusi so predvsem danes problem, ko je šport res predrag za nove ekipe. Če ferrari naredi največ za promocijo, zakaj imajo prednost v športu? Če ima nek nogometni klub očitno več navijačev na tekmi, ki so karte kupili, lahko igrajo z 25igralci? verjetno ne.
6.1.2018 11:29:57
2fast4y
Kakšno prednost ima Ferrari? Kakšna ekstra pravila so za Ferrari in kakšna za Mercedes? Je kakšna razlika med obravnavo Mclarna ali Ferrarija ali pa Red Bulla?
6.1.2018 12:22:34
2fast4y
Hkrati pa mešaš jabolka in hruške,kar si napisal je čisti nesmisel, Barcelona nima 25 igralcev na tekmi ,kakor Ferrari nima V12 biturbo motorja s 2000 KM na dirki.
6.1.2018 12:27:15
macolar
2fast4y na eni strani si napisal da je edino pravilno da se posluša samo njih in da je edino pravilno da imajo največje bonuse, po drugi strani negliraš in pišeš da nimajo nobene posebne obravnave in bonusov...ti bi bil idealen za politiko.
6.1.2018 12:45:31
2fast4y
Macolca zgleda,da slabo bereš ali pa malo počasneje razmišljaš? Nihče ne govori,da je treba poslušat samo njih,oni so povedali samo svoje mnenje,ki je isto kot Mercovo in Renaultovo: nočemo standardizacije nočemo raznih wrestling,nascar zgodb. O pravičnejši Redistribucij sredstev so se pripravljeni pogajat.
6.1.2018 16:40:09
macolar
Politika je tvoja kariera. Tak intelekt kot si ti bi odlično prevzel štafeto vodenja države.
6.1.2018 18:41:33
2fast4y
Napisal sem dejstva...ko nimaš argumentov se užaljeno spustiš na najnižjo raven komuniciranja ali pa zadeva preide na osebno raven. Ne mislim se več s teboj spuščat v nesmiselne in absurdne polemike.
7.1.2018 10:03:30
macolar
Sploh prebereš kaj napišeš? Opisal si samega sebe, pa potem prelagaš odgovornost na mene. Nesposoben normalnega kontra komentarja in z svojim prvim izlivom si se spustil na osebno raven. Tako da je res, politika je taprava kariera za tebe, že kar vidim kako na soočenju na TVju kikirikaš po nasprotnikih.
7.1.2018 10:11:14
matt0
Se nočem vmešavat v neke konflikte, ampak na kratko ja, to da ferrari, mclaren in williams dobijo več denarja od ostalih ne glede na rezultate je nešportno. To ne pomeni, da imajo drugačen motor, ampak preprosto več denarja. Denar je v F1 razvoj...
7.1.2018 12:51:17
tadejkrze
A na delovnem mestu prejemate jubilejno nagrado ob določenih jubilejih? No mogoče bi jo morali vrniti, ker ni ravno pravično oz. športno do ostalih, ki so recimo na novo zaposleni ali imajo manj delovne dobe
7.1.2018 19:27:44
tadejkrze
mal heca, preden kdo znori tle
7.1.2018 19:31:29
dbench
Nagrade in bonusi bi morali biti zgolj in samo za športne, se pravi rezultatske dosežke, kar je tudi prav in fer. Tako kot je to v ostalih športih. Vse ostale bonitete za katerokoli ekipo so za moje pojme nešportne do ostalih udeležencev tekmovanja. To je tako kot da bi npr. pri fuzbalu poleg nagrad za rezultate, parim klubom FIFA nakazovala vsako leto ene 100mio dodatnega denarja, samo da bodo imeli super zvezdniško ekipo in da bodo zraven ter jih bodo vsi radi gledali. Saj ne rečem tudi meni je LP dosti bolj zanimiva če se v četrtfinalu udarita npr. ManUtd in Juve, kot pa nek Šahtar proti Tottenhamu, ampak vseeno. Dobro zdaj je govora spet o Ferrariju ampak saj niso oni krivi, kriv je Bernie oz. kdorkoli se je v štartu pogajal z njimi. Že takrat bi morali reči »Glejte a boste zraven ali pa pač ne«. Ne poznam zgodovine takratnih pogajanj, a očitno so se odgovorni v F1 preveč bali posledic in so raje ubrali izključno biznis. Je imel takrat Ferrari tako dobro izbiro alternativne serije tekmovanja? Verjetno bi ostali v F1, če ne drugače bi se pa kmalu vrnili. F1 je rastla s Ferrarijem, a sigurno je bilo tudi obratno. Pravzaprav bi rad videl kaj bi se zgodilo, če gre Ferrari ven, menim da če bi to pomenilo propad F1, pa bi tudi marsikaj povedalo o tem tekmovanju (ena žalost na trhlih temeljih)…
8.1.2018 10:33:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija