EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Nelson Piquet starejši
Fernando Alonso je hujskač
Trikratni svetovni prvak Nelson Piquet starejši se je kritično odzval na dvakratnega prvaka Fernanda Alonsa, za katerega trdi, da je hujskač in da kjerkoli se pojavi, zaneti nemir.
Bojan Vrbnjak Arhiv
5. januar 2018 | 11:33:37

Nelson Piquet zelo rad polarizira. Svetovni prvak iz let 1981, 1983 in 1987, s svojimi izjavami pogosto poskrbi za direndaj. Svojemu nekdanjemu tekmecu na stezi in rojaku Ayrtonu Senni je enkrat podtaknil, da so mu bolj všeč moški. Potem je v Braziliji izbruhnil pravi pekel, kajti to je bila žalitev nacionalnega božanstva. O ženi Nigela Mansella pa je menil, da je neprivlačna, čeprav je uporabil besedo grda. To Britancem seveda ni bilo smešno. Včasih je njegov humor poln otroške objestnosti, včasih gre le za provokacije, vseeno kako s svojim humorjem užali druge ljudi.

Prvi svetovni prvak s turbo motorjem (leta 1983 v Brabham-BMW), o današnji generaciji dirkačev nima ravno dobrega mnenja. Zmagovalec 23 dirk meni, da si lahko danes popolni neumnež, vrez znanja o tehniki dirkalnika, a kljub temu lahko hitro dirkaš. Paziti moraš le na to, da ne storiš nobene napake.

Ta izjava je pošteno razjezila njegovega drugega rojaka Felipeja Masso. "Tega ne moreš primerjati. Takrat je bila aerodinamika še v povojih, ravno takrat ni bilo potrebno, da se dirkač razume v elektroniko, o tehniki pa se je govorilo le takrat, ko je bil dirkač v boksih. Kaj so moral takrat dirkači v kokpitu početi tekom dirkanja? In o čem smo morali nenehno skrbeti današnji dirkači? Takrat si le upravljal s krmilom, pritiskal na plin, zaviral, prestavljal in ugašal dirkalnik. Danes pa dirkači celo v zavojih spreminjamo nastavitve dirkalnika. Tukaj gre za dva popolnoma drugačna svetova."

Piquetu je to vseeno in si ne dovoli, da ne bi še naprej kritiziral današnje dirkače. Najmlajši primer se je zgodil v intervjuju za brazilsko televizijo La Sexta, ki je bil posnet v okviru slavja kolegov iz Autosport lanskega decembra. Tam se je Piquet starejši spravil na Fernanda Alonsa – in to pošteno.

"Fernando je imel možnost, da osvoji pet naslovov prvaka. Ampak realnost je takšna: kjerkoli se Fernando nahaja, tam nastane šlamastika, tam je nemir. On je sicer fantastičen dirkač, vendar pa je tudi veliki hujskač in na koncu ljudje zapustijo ekipo. Način, kako od sodeluje z ekipo, je iz politične perspektive zelo slabo. Če prideš v eno ekipo, potem moraš biti potrpežljiv in sodelovati z ljudmi. Potem pridejo tudi zmage. Poglejmo samo primer Michaela Schumacherja in Ferrari. Ampak Fernando želi vedno vse in takoj in to ni ravno najbolj pametna pot."               

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RenaultF1
Eh Pike, saj ima prav glede upravljanja dirkalnikov, vendar ni vse tako crno belo (lepo pojasni Massa), ampak ocitno je problem ravno v tem, vse je zakomplicirano do onemoglosti. O Fernandu pa jasno ne more govoriti lepo, saj se je moral Pike ml. "zrtvovati" za eno Fernandovo zmago. Glede Sumija in potrpezljivosti se pa moti, Sumi je enostavno zamenjal vso ekipo (ok ne on, pac pa krusni ocka Todt), in tako dobil zmagovalni avto ki ga je zelel, res pa je da je moral cakat nekaj let.
5.1.2018 12:14:28
tadejkrze
Piquet ni povedal nič drugega kot resnico, žal. Bom pa dodal še svojih 5 centov, da je precenjen.
5.1.2018 13:50:58
Fero
RenaultF1: V isti sapi pišeš da je Šumi dobil zmagovalni avto in da je moral čakat nekaj let. Kakšen lapsus je to?
5.1.2018 14:09:07
byrkus
Trikratni svetovni prvak, pa precenjen? Sicer pa, ravno pravi možakar se oglaša... Mož, ki je imel v svoji generaciji daleč največ masla na glavi. Kar je glede na to, kdo vse je tvoril njegovo generacijo, dosežek posebne vrste.
5.1.2018 18:26:54
RenaultF1
Fero beri malo bolje napisal sem da je dobil zmagovalni avto ko je vsa ekipa iz Benetk a v ferrari prišla vendar je za to moral čakat nekaj let kaj tle ni jasno ? Ajde samo zate se obrnem da bos se ti razumel čakal je nekaj let na zmagovalni avto ki ga je dobil ko je vsa ( ok večina pomembnih ljudi ) prišla v ferrari.
5.1.2018 19:41:18
2fast4y
Alonsa ne bi mogel bolje opisati.
5.1.2018 21:47:29
tadejkrze
@byrkus, moj dodatek je letel na Alonsa
6.1.2018 0:31:10
dbench
Četudi brez dlake na jeziku, je verjetno precej resnice v njegovih besedah.
8.1.2018 10:35:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija