EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Charlie Whiting
Za dolgočasne dirke so krive ekipe
Direktor dirk krovne organizacije FIA Charlie Whiting je prepričan, da so za monotone dirke krive vrhunske ekipe, ki so daleč pred ostalimi. Po njegovem prepričanju je novi pravilnik v redu in nikakor ni odgovoren za dolgočasje.
Bojan Vrbnjak Arhiv
5. januar 2018 | 12:53:27

FIA direktor dirk Charlie Whiting je leto dni po velikem valu pravil v formuli ena preteklo zimo povlekel pozitiven zaključek. Pritožbe kritikov, da so širši dirkalniki, ki generirajo več podtlaka, razlog za otežena prehitevanja, ne sprejema in krivdo pripisuje drugi strani. "največja težava je bila v tem, da so bile tri vrhunske ekipe Mercedes, Ferrari in Red Bull občutno hitrejše od preostanka polja formule ena," tako Whiting za časnik New York Times.

Da bi dirke postalo bolj napete, si Whiting želi, da bi bilo pri vrhu podobno tesno, kot med Force Indio, Williamsom, Renaultom, Toro Rossom in McLarnom – kjer je razmerje moči med temi ekipami v lanski sezoni nihalo iz enega v drugi dirkaški konec tedna. "V idealnem primeru bi bile vrhunske ekipe tako tesno skupaj kot nazadnje sredina polja. Tam je desetinka sekunde lahko botrovala temu, da si izgubil tri mesta na štartu." Dejansko pa so razlike pri vrhunskih dirkalnikih bistveno večje.

Gledano v celoti Whiting rezultat zadnjih sprememb pravilnika ocenjuje kot "v redu" in govori o največji zarezi v Grand Prix športu po zelo dolgem času. "Zastavljeni cilji so bili v veliki meri tudi doseženi," pravi Whiting in se pri tem navezuje na namero, da dirkalniki za dirkače postanejo bolj zahtevnejši, optično bolj spektakularni in seveda tudi hitrejši. "Bili smo priča mnogim zelo tesnim dirkam, čeprav so imeli dirkači težje delo, da so sledili tekmecu pred seboj."         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Za dolgočasne dirke so krivi starčki na vodilnih mestih, ki se ne znajo spravit s svojih položajev. Same omejitve so glavni problem. Sprostiti razvoj pa bo. Ne pa kazni za vsak prdec. Crknjen motor je že sam po sebi kazen. Pa socialne probleme ven iz F1.
6.1.2018 13:35:48
skopusnik
Čarli, nehej se drogirat.
6.1.2018 17:17:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija