EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Draga formula ena
Brez možnosti za revne talente?
Ne samo ekipe morajo globoko seči v žep, če želijo nastopiti v prvenstvu formule ena. Če želi nek dirkač nastopiti v kraljevem razredu motošporta, potrebuje veliko denarja. Kljub temu pa vstop v formulo ena ne uspe le bogatim, kot poudarja Pierre Gasly.
Bojan Vrbnjak Arhiv
8. januar 2018 | 9:36:03

Kdor si izbere sanjski poklic dirkača formule ena, ta ne potrebuje le železno voljo in potrebno porcijo talenta. Pot v kraljevi razred motošporta je tudi zelo draga, kar iz lastnih izkušenj predobro ve tudi nekdanji dirkač Mika Hakkinen. Dvakratni svetovni prvak je za časnik Sonntags Zeitung povedal: "Definitivno potrebuješ vse elemente, če želiš vstopiti v formulo ena – dobre stike in veliko denarja." Na vprašanje, kolikšno vsoto natančno pa mora imeti nek mladi dirkač, če želi nastopiti v Grand Prix cirkusu, pa je nekdanji dirkač McLaren-Mercedesa pojasnil: "Zelo težko je navesti točen znesek. Toda če enkrat dosežeš vstop v formulo ena, potem si že pokuril več milijonov evrov."

Kljub temi pa skok v kraljevi razred motošporta ne uspe le bogatim mladim dirkačem. Zahvaljujoč obsežnemu programu mladih dirkačev pri vrhunskih ekipah, lahko v kokpite dirkalnikov formule ena vstopijo tudi dirkači, ki nimajo veliko denarja. Najboljši primer za to je Pierre Gasly, ki je v lanskem letu slavil svojo premiero v formuli ena sicer v ekipi Toro Rosso, za katere bo dirkal tudi v letošnji sezoni. 21-letni Francoz, ki od leta 2014 spada v mlado ekipo Red Bulla in je imel na svoji poti obsežno podporo s strani Avstrijcev, je za kolege iz Motorsport.com povedal: "Na zadnje ne gre vedno za talent in formo. Potrebuješ tudi veliko podporo."

Kljub temu pa sebe vidi kot vzpodbuden primer za vse mlade dirkače, ki sanjajo o formuli ena, vendar pa nimajo milijonske dote. "Nikoli nisem imel menedžerja in se tako rekoč sam borim proti tem velikim morskim psom v paddocku, da najdem svoje mesto," pojasni Gasly, ki v isti sapi dopolni: "Neverjetno sem srečen, da mi je uspelo doseči sedež v formuli ena, brez da bi moral za to plačati." Mladi Francoz pa ve: "Dandanes je dokaj težko, da ti to uspe na takšen način. Zaradi tega tudi menim, da je dobro, če mladi dirkači vidijo, da je kljub temu mogoče. Ne vrti se le vse okrog denarja, lahko ti uspe tudi brez milijonske dote."                        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija