Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Formula ena
Zabava pomembnejša kot dirkanje?
Murray Barnett, ki pri novih lastnih formule ena skrbi za globalne sponzorje, je podal nenavadna pojmovanje o tem, kaj naj bi v prihodnosti nudili obiskovalcem dirk.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. januar 2018 | 8:43:19

"Tako kot jaz vidim situacijo, bi lahko nek obiskovalec Grand Prix dirke v bodoče na dirkališču preživel devet ur, brez da bi videl vsaj malo dirkanja in kljub temu bi bil v najboljši meri deležen odlične zabave. To vedno govorim tudi odgovornim za marketing," pojasni Barnett. "Ne želim veliko govoriti o delu nekdanjega šefa formule ena Bernieja Ecclestonea, toda v ravnanju s sponzorji želimo slediti pozitivni zasnovi."

"Želimo reči: 'Zakaj ne?', kajti doslej se je vedno glasilo: 'Ne, tega vprašanja ne razumemo.' Če želi nek naš partner v okviru dirkaškega konca tedna organizirati modno revijo, potem bomo poskrbeli za to, da se bo to tudi zgodilo, namesto da idejo že v štartu zavržemo," pojasni Barnett, ki v isti sapi poudari: "Kot blagovna znamka smo navijača in njegove interese vedno bolj postavili v središče."

Barnett še omeni, da je v današnjem času iskanje sponzorjev veliko težje, kot v starih časih. "Delati moraš veliko bolj trdo, da sponzorjem dokažeš, da bodo za vložen denar dobili proti vrednost. Prej je šlo le za to, da si na dirkalnik namestil kakšen napis – ali pa v paddocku. Sedaj pa želijo sponzorji, da so prav vpeti v naš šport. Zato je potrebno veliko truda in časa, da to sploh dosežeš."

"Sebe vidimo kot enega izmed 31 solastnikov formule ena. Imamo deset ekip, 20 organizatorjev dirk in nas kot krovna blagovna znamka. Če se sestanemo z našimi komercialnimi partnerji, potem jim nudimo tudi možnost, da se angažirajo pri ekipah ali dirkačih, če bi jim takšna oblika sponzorstva bolje odgovarjala. Kajti če raste samo eden od nas, potem ima od tega koristi celoten šport."         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Mogoče bi pred in v času dirke postavili kakšen lunapark, da bodo imeli obiskovalci vsaj kaj od tega.
11.1.2018 11:58:31
GTI
Mogoče bi lahko oddajali v najem brezžične slušalke, ki bi simultano pretvarjale zvok aktualnih motorjev v zvok V10 nekdanjih motorjev.
11.1.2018 13:04:13
2fast4y
Saj jih itak vecina gleda v svoje f...king telefone....
14.1.2018 11:04:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija