Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ali bo Ferrari prodan?
Kaj pravi Sergio Marchionne?
V Italiji kroži zares nora govorica. 65-letni Sergio Marchionne naj bi z investitorji želel prevzeti Ferrari. Italijan kanadskih korenin se je na to govorico odzval na avtomobilskem sejmu v Detroitu.
Bojan Vrbnjak Arhiv
16. januar 2018 | 11:36:53

Sergio Marchionne se tačas mudi v ZDA in sicer v svoji dvojni vlogi kot vodilni koncerna Fiat-Chrysler in kot predsednik Ferrarija. Na avtomobilskem sejmu v Detroitu je tačas zelo iskana oseba. V okviru tiskovnih konferenc je Marchionne v lanskem letu potrdil, da želi konec leta 2018 končati z vodenjem koncerna Fiat-Chrysler. V isti sapi pa je še dodal, da bi želel ostati na položaju predsednika Ferrarija.

V Italiji pa so šli, kar se tiče Marchionnejeve ljubezni do Ferrarija, še korak dlje. Kajti pri naših zahodnih sosedih se tačas divje špekulira, da Marchionne Ferrarija ne želi le voditi, temveč z investitorji tudi prevzeti! Tukaj govorimo o podjetju, ki je na borzi vredno 20 milijard dolarjev!

Seveda je bil Marchionne o tem nagovorjen tudi v Detroitu. "Kdo je sploh v javnost spravil takšne zgodbe? To je veliki nesmisel. Prosim vas, da si malo izračunate. Ferrari je na borzi vreden 20 milijard dolarjev, torej za kakšno ceno bi moral kupiti to podjetje? Tukaj pa govorimo o 30 milijardah dolarjev. Sicer sem v življenju optimist, toda za kaj takega bi si moral kupiti loterijsko srečko. Pri Ferrariju raje poskušamo osvojiti naslov svetovnega prvaka in s Ferrarijem zaslužiti kar se da veliko denarja."

Italijanski proizvajalec športnih avtomobilov je prvo poletje 2017 zaključil z zajetnim dobičkom in prometom. Podjetje je v primerjavi s prvo polovico leta 2016 lani beležilo plus v višini 17 odstotkov (1,48 milijarde evrov). Neto dobiček je porastel za 49 odstotkov in sicer na 260 milijonov evrov.

Marchionne je prepričan, da bodo tifoziji v letošnji sezoni doživeli še bolj močan Ferrari, kot je to bil primer v letu 2017. "Pred nekaj dnevi sem bil v Maranellu. Fantje delajo s polno paro v miru in brez stresa. Za moj okus skoraj preveč mirno. Iz tega moram zaključiti: Ali bomo imeli vrhunsko letino vina ali pa kislico."                           

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija