Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Cowell, Mercedes
Trije motorji na sezono? Norost!
V prihajajoči sezoni bo začelo veljati pravilo treh motorjev za vsakega dirkača za vseh 21 dirk na koledarju. Vsak naslednji bo prinesel kazni.
Peter Žmak
16. januar 2018 | 14:45:51

Novo omejitev kritizira Andy Cowell, šef »High Performance« oddelka srebrnih zvezd iz Stuttgarta. Čaka ga  namreč zahtevna naloga. Razvoj tehnologije z ravno pravšnjim ravnovesjem med zmogljivostjo in vzdržljivostjo motorja in komponent. Angleški inženir je javno izrazil nestrinjanje s sprejetjem takega pravilnika, ki določa da od dovoljenih pet motorjev v prvi hibridni sezoni 2014, ostanejo samo trije: » Pravilo treh motorjev na sezono, je velika norost. Konstruktorji bomo morali praktično cel motor narediti na novo. Velika razlika je namreč med tem, da motor zdrži štiri ali pet dirk in tem da jih zdrži sedem. Ko iščemo dodatno moč, tvegamo, da bo motor že na testni mizi izdihnil in če bi se take težave nadaljevale še na stezi, seveda ne bi bilo enostavno. Tako moramo narediti najmanj 80-100 različnih verzij motornih agregatov za testiranje na testni mizi in potem izbrati tri ali štiri, ki imajo najboljše razmerje med zmogljivostjo in vzdržljivostjo. To pa pomeni za nas enormne stroške.« 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Lanska sezona bi morala biti rdeči alarm, da je šlo vse skupaj predaleč s tem varčevanjem materiala... pri štirih bi morali ostati.
16.1.2018 15:12:20
head19
Nekateri bodo dobro tole izkoriščali....npr. Hamilton naredi fail na kvalifikacijah in bo štartal iz 20. mesta....itak bodo takoj menjali motor in bo štartal iz zadnjega mesta + nov motor vzel.
16.1.2018 18:14:56
ewzkgx
Najbolj zanimive so bile dirke ko je kak dober dirkač v dobrem dirkalniku štartal zadaj, tako da kaj se bunite, naj kar bo tako, da bo kdaj pa kdaj malo zanimivo za gledat
16.1.2018 18:31:37
rovokopac
Obvezno samo en motor na sezono in še ta mora biti narejen vsaj pol iz lesenih delov, ostalo pa iz stekla.
16.1.2018 19:33:46
Mitja Bonča
Ta "šport" vodijo podobni kot rokomet - LOL. Kje je Vujovič, da jim bo povedal, kar jim gre
16.1.2018 22:39:41
hubertfast
Kumurkoli, ko se mu bodo ponesrečile kvalifikacije in bo moral štartati zadaj bo menjal motor, ne samo Hamilton.... ne bi se pa čudil, če se bo to kdaj zgodilo tudi nalašč. Recimo v Spaju greš na pole, menjaš motor. Vseeno bo tak šofer prišel visoko obenem pa imel motor več.
17.1.2018 8:18:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija