Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Formula ena predstavitve 2018
Mercedes in Ferrari v istem dnevu
Mercedes bo svoj letošnji dirkalnik v živo predstavil v Silverstoneu, vendar istega dne kot Ferrari. Mercedes bo do sedaj izvedel edino pravo predstavitev.
Bojan Vrbnjak Mercedes
19. januar 2018 | 8:11:44

Ekipa Mercedes bo svoj novi dirkalnik sezone 2018 predstavila v četrtek, 22. februarja. Ravno tega dne pa bo svojo novo rdečo boginjo javnosti predstavila ekipa iz Maranella. Vendar pa Mercedes obljublja, da bo terminski načrt predstavitve svojega dirkalnika uskladil s Ferrarijem, da ne bo prišlo do nobene časovne kolizije.

Medtem ko bo Ferrari svoj novi dirkalnik ponovno predstavil le na spletu, pa Mercedes sedmo silo vabi v Silverstone. Tako kot v lanskem letu, so srebrne puščice tudi letos rezervirale dirkališče blizu tovarne v Brackleyu. Mercedes obljublja, da ne bo le predstavitve novega dirkalnika, temveč bodo zbrani lahko videli tudi prve kroge. Pravilnik namreč dopušča 100 kilometrov na posebnih pnevmatikah za potrebe filmskega materiala.

Mercedes dirkalnika ne bo predstavil le na spletu, temveč si bodo novo orožje srebrnih puščic ogledali tudi novinarji. Tega pa pri Ferrariju ne nameravajo. Še vedno ni jasno, ali bo nova rdeča boginja Sebastiana Vettla in Kimija Raikkonena opravila prve metre na domači stezi v Fioranu, kot je to bil primer v lanskem letu.

Pri Mercedesu bosta dirkalnik odkrila stalna dirkača Lewis Hamilton in Valtteri Bottas. Njuno delovno orodje sliši na ime Mercedes-AMG F1 W09 EQ Power +. To je že deveti dirkalnik odkar se je Mercedes znova vrnil v formulo ena.

Medtem se koledar predstavitev novih dirkalnikov počasi polni. Nekaj minut pred Mercedesom je svoj termin predstavitve novega dirkalnika oznanil tudi McLaren. MCL33, kot se bo imenoval njihov novi dirkalnik, bo luč javnosti ugledal dan po predstavitvah Mercedesa in Ferrarija. Ali bodo v Wokingu izvedli pravo predstavitev ali le preko spleta, tačas še ni znano.

Pred novinarji pa bodo svoj novi dirkalnik predstavili v ekipi Toro Rosso. V nedeljo 25. februarja bo na dirkališču Circuit de Catalunya predstavljen prvi dirkalnik Toro Rosso Honda. V ponedeljek 26. februarja pa se pričnejo prve zimska testiranja na stezi blizu Barcelone.

Predstavitve dirkalnikov 2018

Ekipa/Termin/Kraj

Ferrari/22.2.2018/Internet

Mercedes/22.2.2018/Silverstone

Red Bull/?/?

Force India/?/?

Williams/?/?

Renault/?/?

Toro Rosso/25.2.2018/Barcelona

Haas/?/?

McLaren/23.2.2018/?

Sauber/?/?

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
Mercedes-AMG F1 W09 EQ Power + ? WTF ?
19.1.2018 17:27:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija