Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nigel Mansell o plačljivih dirkačih
Zagovarja Williamsovo odločitev
Legenda formule ena Nigel Mansell je mnenja, da bi lahko Lance Stroll in Sergej Sirotkin pri ekipi Williams iz športnega vidika bila prava izbira. Vendar le zaradi tega, ker dirkač ni več tako pomemben.
Bojan Vrbnjak Arhiv
19. januar 2018 | 10:02:25

Izbira dirkačev ekipe Williams za letošnjo sezono je poskrbela za dokaj negativen odziv. Toda imamo tudi pozitivne odzive glede naveze Lance Stroll in Sergej Sirotkin. Med te spada tudi nekdanji prvak Nigel Mansell, ki je za kolege iz Motorsport-Total.com povedal: "Če bo dirkalnik dober in bosta na nekaterih dirkah zablestela, potem upam, da ne bosta dirkala na začelju."

Teh besed Mansella ne moremo ravno uvrstiti med hvalnice na račun Strolla in Sirotkina. Vendar pa Britanec v prvo vrsto ne postavlja individualno kvaliteto obeh mladeničev, temveč znižani vlogi dirkača: "Še pred leti, ko ni bilo vseh teh elektronskih pomagal, bi bil v pogledu dveh mladih dirkačev še zelo zaskrbljen. Toda s toliko inženirji in podatki pa nisem več," tako Mansell, ki v duhovitem tonu doda, da do določene hitrosti današnji dirkalnik vozi kar sam.      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Malo je šofer že pomemben. Glede na lansko leto bosta po moje Ferrari in Mercedes še bolj podpirala svoja prva dirkača. V nasprotnem lahko zaradi tega izgubita naslov. Ok, Williams realno najverjetneje še ni kandidat za prvaka in je za njih v tem prehodnem letu bolj važen denar in napredovanje na konstruktorski lestvici.
19.1.2018 10:54:51
Cyqnus
Osebno bi rajš vidu da biu biu Kubica namest Sirotkina.. ampak pustmo se presenett
19.1.2018 13:11:03
dbench
Jaz bi Mansella dopolnil še s tem, da sedaj veliko časa preživijo v simulatorju.
19.1.2018 13:25:23
travca
Jaz bi osebno raje videl da bi bil Sirotkin namesto Strolla
20.1.2018 10:47:31
duss
Se mi zdi da Williams že 20 let deluje po principu "avto je bolj pomemben kot voznik". Od Senne naprej so se kar z lahkoto odpovedovali svojim svetovnim prvakom. Seveda sta bila to samo še Hill in Villeneuve, pa vseeno. Ne predstavljam si, da bi kdaj videli, da bi imeli voznika z nekaj 10 mio plačo.
21.1.2018 16:21:25
leteci_kranjec
od nekdaj je Frank zagovarjal trditev, da je avto 90 % uspeha. in temu primerno, tudi najmanj plačeval za dirkaške usluge...
22.1.2018 16:18:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija