Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Naslednje morebitno prizorišče Vietnam
Ulična dirka v Hanoju?
Sodeč po navedbah medijev bi se lahko v prihodnjih tednih sprejela odločitev o dirko formule ena v Vietnamu in sicer ulična v glavnem mestu Hanoj.
Bojan Vrbnjak Arhiv
19. januar 2018 | 14:34:52

Načrti šefa formule ena Chase Careya glede dirke v Vietnamu postajajo vse bolj konkretni. Po pisanju gospodarskega magazina Forbes bi se lahko že v prihodnjih tednih zgodila objava oziroma potrditev ulične dirke v jugovzhodni Aziji. Indic oziroma informacija glede tega je prišla po sestanku promotorjev formule ena in lastnikov Liberty Media, ki je potekal to sredo v Londonu. V združenju FOPA (Formula One Promoters Association je zastopanih 21 organizatorjev dirk.

Po navedbah magazina Forbes je v načrtu ulična dirka v glavnem mestu Vietnama Hanoj. Pogovori o dirki v tej državi niso novi. V preteklosti je bilo govora tudi o dirki v mestu Ho Ši Minh in Sajgonu, v lanskem oktobru pa so bila opravljena tudi že resna pogajanja glede tega projekta.

Vietnam je svoj interes o organiziranju dirke formule ena oznanil že v času Bernieja Ecclestonea. "Meni je bila ponujena priložnost, da se sestanem s predsednikom, kjer bi dorekli dogovor o dirki formule ena. Lahko bi sklenil dogovor in avgusta podpisal pogodbo. Vse je bilo že pripravljeno," je bil citiran Ecclestone, ki pa je na koncu opustil to možnost. Za desetletno pogodbo naj bi Vietnam takrat ponudil 391,2 milijona dolarjev. Toda denar ni bil razlog za Ecclestoneovo odpoved. "Ta država nima nobene dirkaške zgodovine. Zaradi tega nisem želel organizirati dirke v regiji, kjer smo že imeli zelo dobre promotorje. In bil sem deležen kritik, da sem formulo ena pripeljal v Azerbajdžan in Rusijo, ki prav tako nimajo dirkaške zgodovine."

Očitno pa želi Liberty Media to spremeniti. Kajti številne azijske države so oznanile svoj interes za dirko formule ena in tudi gospodarska rast v teh državah je sijajna, kot je pred kratkim povedal Chase Carey. Naprezanja Vietnama, da izpolnijo vse predpostavke, so bila že v preteklosti zelo velika. Tako so že leta 2010 v bližini mesta Ho Ši Minh načrtovali izgradnjo dirkališča.

Ker pa v tej državi za domačine veljajo stroga pravila pri stavah na športnih prireditvah, do tega ni prišlo. Z omilitvijo tega zakona leta 2016, pa so vendarle izgradili prvo dirkališče v Vietnamu – v upanju, da bi od tega imeli koristi. Vendar pa to dirkališče še zdaleč ne izpolnjuje standarde formul ena. Vendar pa že obstajajo odgovarjajoči načrti investicije v Hanoju. Izvedli pa so tudi študijo izvedljivosti.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Ok, naslednja ulična dirka bo v Kopru.
21.1.2018 18:00:58
2fast4y
V Adisabebi....
21.1.2018 19:57:46
IcEm4n1988
Kdaj bo v Uzbekistanu?
22.1.2018 18:22:52
2fast4y
Še prej VN Haitija😂
22.1.2018 19:47:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija