Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sebastien Bourdais
Formula ena še nikoli ni bila poštena
Nekdanji dirkač formule ena Sebastien Bourdais razume razburjenje svojih kolegov iz serije IndyCar glede izjave šefa ekipe Haas Güntherja Steinerja. Francoz trdi, da formula ena še nikoli ni bila poštena.
Bojan Vrbnjak Arhiv
22. januar 2018 | 8:28:00

Seveda ni lepo, če Günther Steiner razloži, da tačas ne vidi nobenega Američana, katerega bi on posadil v enega izmed dirkalnikov svojega moštva. Južni Tirolec je celo poudaril: "Angažirati Američana, ki ne bi bil dovolj hiter, ne bi bilo dobro za šport," tako Steiner, ki še doda, da tačas ni nobenega dirkača iz ZDA, ki bi ga ekipa podrobneje spremljala, čeprav v isti sapi doda, da bi si zelo želel najti dirkača iz domovine ekipe Genea Haasa. Vendar to ni pomagalo, da se ne bi soočil z ostrmi kritikami iz sveta ameriškega dirkalnega športa.

Sedaj se je oglasil Sebastien Bourdais, ki pozna tako formulo ena kot dirkaško sceno v ZDA. Nekdanji dirkač formule ena je za ekipo Toro Rosso odpeljal 27 dirk od tega je štiri končal med dobitniki točk. Sredi leta 2009 ga je ekipa zaradi neuspešnosti zamenjala s Špancem Jaimejem Alguersuarijem. Francoz se je potem znova vrnil v Ameriko, kjer je že pred kariero formule ena osvojil štiri naslove v seriji Champ-Car. Od leta 2011 naprej dirka v seriji IndyCar, dejaven pa je tudi v seriji WEC, kjer je v Le Mansu pokazal, česar je sposoben.

V pogovoru za IndyCar.com je pojasnil: "Formula ena živi v svojem svetu na svojem otoku. Ali se igraš njeno igro ali pa te ne jemlje resno. Zelo dobro razumem razburjenje ameriških dirkačev in razumem, da te izjave jemljejo zelo osebno, kajti to enostavno ni bilo pošteno. Jasno je, da je formula ena vrh dirkanja s formulami in ne moremo nikomur očitati, ki se poskusi v tej seriji."

Da ameriški dirkači v formuli ena ne uživajo najboljšega ugleda, je deloma tudi njegova krivda, je prepričan Bourdais. "Moral sem osvojiti štiri naslove v ZDA in zmagati v formuli 3000, da sem dobil priložnost v formuli ena. In očitno sam nisem ravno prispeval dobrega ugleda za ameriško dirkalno sceno ali dirkače serije IndyCar, kajti jaz sem v formuli ena zatajil."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Naj se F1 znebi te elektronike, ki samo uničuje šport...če pogledaš volan dirkačev je kot kakšen Playstation....to bi morali zagotovo poenostaviti. Gledalci se poistovetijo z dirkači pri gledanju dirke, ne pa z moštvom. Dirkači bi zagotovo morali imeti večji poudarek, kot pa tehnologija in moštva....
22.1.2018 9:14:52
spartan
Sam sem npr. spremljal Prosta in ga gledal, ko je bil v McLarnu, Ferrariju in Williamsu. Za moštva mi ni bilo toliko mar....moštva pridejo in gredo.
22.1.2018 11:06:49
2fast4y
A dirkači pa ne???Ferrari je od nekdaj prisoten...
22.1.2018 19:45:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija