Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Zak Brown
Alonso je imel boljši dirkalnik kot Vandoorne
Šef McLarna Zak Brown je izdal, , da je imel Fernando Alonso v lanski sezoni na razpolago boljši paket in je bil Španec zaradi tega hitrejši kot moštveni kolega Stoffel Vandoorne.
Bojan Vrbnjak Arhiv
22. januar 2018 | 9:17:15

Po besedah šefa McLarna Zaka Browna, je Fernando Alonso v lanski sezoni svojega moštvenega kolega Stoffela Vandoornea premagal tudi zaradi tega, ker je imel boljši paket šasije in motorja. Poleg tega je imel Španec tudi prednost pri novih delih, zaradi česar je imel Vandoorne težjo nalogo, da dirka na enakem nivoju kot dvakratni svetovni prvak.

"Nista imela vedno enakega materiala," tako Brown. "Oba dirkalnika sta bila identično obravnavana, kljub temu pa smo imeli včasih na razpolago le eno posodobitev." Devet od desetih teh posodobitev je ekipa dodelila izkušenemu dirkaču. Zaradi tega je razlika med obema dirkačema izgledala večja, kot je dejansko bila.

"Razlika je bila generirana zaradi dirkalnika in ne zaradi sposobnosti dirkačev," pojasni Brown. "Zaradi tega smo zelo zadovoljni s predstavami Stoffela." Poleg tega pa Brown tudi verjame, da za Vandoorna ni bilo lahko, ker se je nenehno nahajal pod pritiskom Alonsa. Zaradi težav z motorjem Honde, je moral McLaren nekatere treninge izpustiti. Ker Vandoorne nima veliko izkušenj v kraljevem razredu motošporta, mladi Belgijec ni mogel vedno pokazati vsega potenciala.

"Za Stoffela to zagotovo ni bil enostaven začetek, saj smo se veliko ubadali z zanesljivostjo dirkalnika. Bil je novinec, ki je prvič v življenju obiskal in nastopil na nekaterih dirkališčih." Na drugi strani pa se lahko Alonso pohvali s 15 letnimi izkušnjami v kraljevem razredu motošporta, zaradi česar je imel bistveno manjše težave.

"Stoffel je na stezah, na katerih pred tem še nikoli ni bil, zaradi naših težav zamudil nabiranje izkušenj in boljše spoznavanje steze. Imel je le pet krogov, da postavi dober čas. Potem je zagotovo težko, če je tvoj moštveni kolega eden izmed najboljših dirkačev na svetu." In ravno zaradi tega, ker se je mladi dirkač pogosto nahajal pod pritiskom in se je moral boriti s težkimi pogoji, se v ekipi veselijo, da je Vandoorne iz dirke v dirko postal hitrejši. "Lahko povem, da se je tesno približal Fernandu," še doda Brown.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija