Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   ricciardo - verstappen
Nekajkrat sem pretiraval
Avstralski dirkač Red Bulla Daniel Ricciardo je priznal, da je pot pritiskom moštvenega kolega Maxa Verstappna v prejšnji sezoni napravil nekaj napak.
Manca Ravšelj
9. februar 2018 | 22:48:42

Čeprav je Avstralec v obeh sezonah, ki sta jih skupaj odvozila za Red Bull, točkovno končal pred Nizozemcem, je Ricciardo priznal, da ga je Verstappen predvsem lani gnal do limita: »Res me je pritiskal bolj kot karkoli. Nekajkrat, kot recimo v Budimpešti in še kje, so bile dirke, kjer sem podlegel pritisku. Želel sem si preveč, pretiraval sem,« je priznal Ricciardo.

Verstappen je ob tem nekoliko drugačnega mnenja. Čeprav je točkovno obakrat zaostal za avstralskim dirkačem italijanskih korenin, verjame, da je bil boljši od njega. »V obeh sezonah sem zaostal za njim, a kljub temu verjamem, da sem ga obakrat premagal. Imel sem tudi nekaj težav več z zanesljivostjo dirkalnika kot on. A v končni fazi se osredotočam le nase,« je povedal Max in priznal, da je bilo na začetku nekoliko težko: »Imel je več izkušenj kot jaz, dlje dirka kot jaz, zato sem se moral temu prilagoditi. A glede hitrosti sva na dirkah zelo skupaj, zato verjamem, da drug drugega izboljšujeva.«

Enakega mnenja je tudi Ricciardo: »Dirkanje z Maxom je generalno gledano zelo pozitivno. Raziskujeva najine zmožnosti, kar je vsekakor bolje, kot da vsak teden moštvenega kolega z lahkoto premagaš. Podobno bo verjetno tudi pri Renaultu, kjer bo Sainz Hulkenberga pritiskal do vrhunca njegovih zmožnosti.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija