Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Kljub rekordu steze zaskrbljenost
Nemški zvezdnik ekipe Ferrari je včeraj v svojem zadnjem dnevu testiranj v Barceloni odpeljal sijajen čas kroga. Toda o veselju in zadovoljstvu ni ne duha ne sluha. So krive vožnje na daljše razdalje?
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. marec 2018 | 8:04:30

V mnogih medijih motošporta je bilo govora o edinstvenih časih in podobnih superlativih, ko je Sebastian Vettel včeraj na testiranju v Barceloni postavil nov neuraden rekord steze. Nemec je večkrat izboljševal rekord steze, preden je na koncu dosegel čas 1:17.182 minute, kar je bilo skoraj sekundo hitreje od časa Daniela Ricciarda, ki je pred Vettlom postavil neuraden rekord steze.

Toda štirikratni svetovni prvak zaradi tega ni skakal od veselja in ni kazal nobenega posebnega navdušenja. "zakaj bi morali sedaj biti evforični," je predstavnike medijev vprašal Vettel. "Še vedno gre za testiranja. In samo, ker smo sedaj na vrhu razpredelnice? Vedno je odvisno od tega, kaj počneš in verjamem, da smo mi danes naredili nekaj drugače kot mnogi drugi," tako Vettel, ki se pri tem naveže na povsem drugačen program, ki sta ga opravljala Mercedes in Red Bull. Omenjeni ekipi sta se namreč včeraj odpovedali lovu na čas in vadili daljše razdalje. Poleg tega pa so bili pogoji na stezi včeraj boljši kot dan prej.

Potem ko se je postavil pred sedmo silo, Vettel kljub šaljivim vprašanjem ni našel čas za nasmeh. Sproščenost in olajšanje izgledata drugače, tudi zvenita drugače. Nemec je novinarjem posredoval le zadržane pozitivne opredelitve. "Občuti se kot koran naprej," tako Vettel o primerjavi dirkalnika SF71H z njegovim predhodnikom. "Vendar pa je odvisno od tega, kje se nahajajo ostali in to bomo videli šele v Avstraliji."

Toda včerajšnja zaskrbljenost Vettla je povsem upravičena. Kajti Mercedes je na daljših razdaljah pokazal več, bil močnejši od Ferrarija. Ali je morda to razlog za Vettlovo slabo voljo? Nemec se tukaj ne pusti zmesti in pravi, da je iz njegovega vidika težko povedati kako in kaj. "Bil sem cel dan v dirkalniku. Sedaj si bomo natančno ogledali podatke in šele potem vedel več. Vendar pa ni nobena skrivnost, da je mercedes glavni favorit. Na obeh testiranjih so izgledali zelo močni. Oni so tisti, katere velja premagati," tako Vettel.

Ferrari mora še opraviti kar nekaj dela. "Delati moramo še na zmogljivosti in na občutku. Toda zanesljivost je bila v osnovi dobra. Nismo imeli nobenih velikih težav ali pomislekov. In to je tudi glavna sestavina, če se želiš dobro odrezati," pove Vettel vsaj en pozitiven vidik. Veliko odpeljanih krogov pri tem samo pomaga. "Vedno je dobro, saj dobiš boljši občutek za dirkalnik. In priznati moram, da je pomagalo. Že sedaj je prisotno zaupanje v dirkalnik, veliko večje, kot prvi teden testiranj. Toda razumeti in rešiti še moramo nekatere stvari." Gledano v celoti so testiranja potekala zelo dobro, tako Vettel, čeprav to ne zveni ravno evforično.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Ni postavil samo rekord steze tudi rekord prevoženih krogov v enem dnevu...morda je bil po skoraj 900 km odpeljanih na polno od jutra do večera samo utrujen...
9.3.2018 8:38:54
matt0
Amus je dal ven analizo, v katero se zaenkrat nisem niti pogljabljal, koliko pa je resnična je pa seveda čisto drugo.. Race pace 1.0 sekunde Mercedes pred Ferrarijem in Red Bullom, quali pa Red Bull pred Ferrarijem, še vedno oba 0.4 sekunde zadaj. To niso neki natančni podatki, vendar če je del tega res, smo nazaj v 2014
9.3.2018 10:06:03
hubertfast
Bo kumrovčan povedal 😂🤣😃
9.3.2018 10:07:59
gojzer
Saj verjetno res kdo ne misli da bo letos drugače, kot je bilo zadnje štiri sezone! Ferrari se je do sedaj vedno hrabril na testiranjih, nato pa šajba. Ostali žal še vedno gruntajo, kar je Mercedes pogruntal že pred 2012!
9.3.2018 10:15:25
matt0
gojzer, lani so zmagali prvo dirko?
9.3.2018 10:37:48
kumrcah
...hubi jst sm svoje ze povedal...sam tebe usak dan teh testiranj neki "zajebe" itakk se vedes po tistmu kako kdo postavi cas...tko da bi rd slisu tvoje napovedi za vcerasnji dan...👍
9.3.2018 10:57:00
hubertfast
@kumrovčan, bistvo je navadnim očem skrito 😅
9.3.2018 11:12:19
etilometer
Amus analiza je 50 50 noben natančno ne ve za ferrarija same domneve po nekaterih podatkih naj bi Ferrari bil jezen zaradi časa Haasa včeraj na ultra soft gumah zgleda da so nastavili motor na quali mode kar ferrariju ni bilo po godu to naj bi po dogovori skrivali do melburne. Karte bodo padle v Avstraliji, da je bil pa Ferrari lani šajba pa zgleda da nisi gledal sezone saj se je boril za naslov in če se ne bi zaletela v Maleziji in svečke bi celo lahko bil prvak tak da .....
9.3.2018 14:19:06
gojzer
Pol pa je prišla Monza . Še dobro da imajo pri Ferrariju Vettla, saj drugač bi bli veseli vsaj kakšnega podiuma!
10.3.2018 15:58:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija