EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Sergio Marchionne
Raikkonen se mora prebuditi
Predsednik Ferrarija je v okviru Avtomobilskega salona v Ženevi ponovno kritično spregovoril o novemu vodstvu formule ena, poleg tega pa je opozoril Kimija Raikkonena.
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. marec 2018 | 10:12:24

V okviru ženevskega avtomobilskega salona je predsednik Ferrarija in šef koncerna Fiat Chrysler odgovarjal na vprašanja novinarjev. Seveda je bil nagovorjen tudi na svoje grožnje z odhodom Ferrarija konec leta 2020, če bo novo vodstvo kraljevega razreda motošporta Liberty Media sprejelo odločitve, ki ne bodo po godu Ferrarija.   

Marchionne poudarja: "Trdno verjamemo v možnosti, da lahko najdemo skupni imenovalec, ki bo formuli ena prinesel prihodnost. Pri tem pa jasno in glasno zahtevamo smer, ki bo ščitila DNK tega športa, v katerem sodeluje tudi Ferrari. Ne želimo, da bi se ta DNK izničil v korist komercialnih razlogov in za večji spektakel. Nas zanimajo tehnični vidiki in zato verjamem, da Liberty Media o tem nima pojma."

Italijan kanadskih korenin nadaljuje: "Oni se morajo brigati za spektakel. Toda od nas se zahteva, da odgovorimo na predloge pravilnika in če nam bo odvzeta ta možnost, da pokažemo tehnično dovršenost, potem zares ne vem, zakaj bi se odpravili na dirkalno stezo. Liberty Media naj nam pusti, da opravljamo svoje delo, in če nam ne bo dovoljeno, da bi imeli pravo tekmovanje in konkurenčnost, potem se bomo odpravili nekam drugam. Če se od tekmecev ne moremo razlikovati v tehniki, potem me to ne zanima. Če se Ferrari ne more dvigniti nad Mercedesom, potem me to ne zanima."

"Vse to stane ogromno denarja, toda ostanemo lahko tudi doma in počnemo kaj drugega. Cilj je v tem, da ostanemo v formuli ena in za to se močno tudi zavzemam, vendar se to mora zgoditi v medsebojnem razumevanju. Menim, da Ross Brawn še ni razčistil določena tehnična vprašanja."

Marchionne je bil nagovorjen tudi na testiranja, ki potekajo v Barceloni. "Časi Vettla so dobri, toda Raikkonenu moramo povedati, da se mora prebuditi. Bojazni iz lanskega leta sicer nimam, toda ne morem natančno oceniti formo Mercedesa. Veliko smo delali na našem motorju, tukaj lahko rečem, da nisem zaskrbljen in da lahko mirno spim. Odkar sem prišel k Ferrariju, so to naši najboljši izgledi za uspeh." Na vprašanje, kako je optimističen, pa je Marchionne odgovoril: "recimo okrog 51 odstotkov."

Govora je bilo tudi o tem, da bi se lahko logotip FCA Maseratija znašel na dirkalniku ekipe Haas, kot bo to letos primer z Alfa Romeom pri Sauberju. Marchionne k temu pove: "O tem vsekakor razmišljamo, toda najprej želimo videti, kako bo to potekalo z Alfa Romeom." Marchionne razmišlja tudi o formuli E, toda: "Nismo še pripravljeni. Danes v tej seriji za nas ne vidim nobene koristi."       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Kurjenje olja ja pa res tehnicni vidik, ja. Saj bo lahko se delal motor, ce zeli...nihce mu tega ne brani. Eni pisejo, da je Ferrari = F1. Prej bi rekel, da je rabelj tega sporta...
9.3.2018 12:34:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija