Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Red Bull
Kaj se bo zgodilo z Adrianom Neweyem?
Red Bull je opravil spremembe v svojem tehničnem oddelku. Dosedanji šef inženirjev Pierre Wache je napredoval v novega tehničnega šefa. Adrian Newey zaenkrat še ostaja v ekipi.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. marec 2018 | 8:12:16

Newey še naprej zaseda položaj "Chief Technical Officer". Vendar je pri tem jasno, da je ta njegov položaj potrditev za njegove zadolžitve pri Aston Martinu in za projekt Valkyrie.Vendar je bil Britanec prisoten na testiranjih v Barceloni in je tako še naprej vpleten v delo ekipe. Šef ekipe Christian Horner pravi: "To je del našega nadaljnjega razvoja. Adrian ostaja na položaju CTO, Pierre pa je napredoval v centralno vlogo tehničnega direktorja, Rob Marshall pa ostaja šef oblikovalcev."

Poleg tega je Horner potrdil, da so zadržali tudi druge ključne osebe tehnične ekipe Red Bulla: Dan Fallows (šef aerodinamičnega oddelka) in Paul Monaghan (šef inženirjev) ostajata na svojem položaju. Novi tehnični direktor Wache je svojo motošportno kariero začel pri Michelinu. Preko Sauberja je leta 2013 pristal v Red Bullu. "Zavedam se tveganja, ki ga prinaša ta položaj. Nisem prestrašen, zavedam pa se, kaj se od mene pričakuje. Želim dokazati, da lahko cilje ekipe dosežem," tako Wache za francoske kolege iz L'Equipe. "Ne bo se vse spremenilo, toda moje delo bo drugačno. Adrian je bolj skrbel za aerodinamične vidike. Moje delo pa je bolj v tem, da izboljšam formo dirkalnika na stezi."

Kaj napredovanje Wacheja sedaj natančno pomeni – srednjeročno - za Adriana Neweya in Red Bull, tačas še ni jasno. Horner je za kolege iz Sky Sports F1 potrdil, da je Britanec od sprememb pravil sezone 2017 znova našel veselje do svojega dela, kljub temu, da se intenzivno posveča drugim projektom. "Uživa v teh novih pravilih. Tačas je prisoten na številnih projektih, toda lepo je videti, da znova uživa tudi v formuli ena."   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
V parih letih se je možakar zelo postaral...
12.3.2018 8:38:44
Fero
Kdo se pa ni? On ko se vsak dan pogleda v ogledalo tega ne opazi, tako kot vsak drug.
12.3.2018 10:47:57
macolar
Več kot očitno se je naveličal. Ko ga pogledaš vidiš da v njem ni več tiste iskrice in elana. Zadnjih par let je moral vsak avto zdizajnirat vsaj 20% bolje od konkurence da je pokrival deficit motorja. V primeru da gre, utegne bit tole ena izmed zadnjih sezon Redbulla na takem nivoju.
12.3.2018 15:47:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija