Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Christian Horner
Ferrari drži formulo ena v ujetništvu
Šef ekipe Red Bull Christian Horner se ne strinja s tem, kako Ferrari vrši pritisk na nove večinske lastnike formule ena Liberty Media. Britanec meni, da Ferrari drži formulo ena v ujetništvu.
Bojan Vrbnjak Arhiv
13. marec 2018 | 7:15:11

V okviru ženevskega avtomobilskega salona je predsednik Ferrarija in šef koncerna Fiat Chrysler odgovarjal na vprašanja novinarjev. Seveda je bil nagovorjen tudi na svoje grožnje z odhodom Ferrarija konec leta 2020, če bo novo vodstvo kraljevega razreda motošporta Liberty Media sprejelo odločitve, ki ne bodo po godu Ferrarija.  

Marchionne poudarja: "Trdno verjamemo v možnosti, da lahko najdemo skupni imenovalec, ki bo formuli ena prinesel prihodnost. Pri tem pa jasno in glasno zahtevamo smer, ki bo ščitila DNK tega športa, v katerem sodeluje tudi Ferrari. Ne želimo, da bi se ta DNK izničil v korist komercialnih razlogov in za večji spektakel. Nas zanimajo tehnični vidiki in zato verjamem, da Liberty Media o tem nima pojma."

Marchionne nadaljuje: "Oni se morajo brigati za spektakel. Toda od nas se zahteva, da odgovorimo na predloge pravilnika in če nam bo odvzeta ta možnost, da pokažemo tehnično dovršenost, potem zares ne vem, zakaj bi se odpravili na dirkalno stezo. Liberty Media naj nam pusti, da opravljamo svoje delo, in če nam ne bo dovoljeno, da bi imeli pravo tekmovanje in konkurenčnost, potem se bomo odpravili nekam drugam. Če se od tekmecev ne moremo razlikovati v tehniki, potem me to ne zanima. Če se Ferrari ne more dvigniti nad Mercedesom, potem me to ne zanima."

"Vse to stane ogromno denarja, toda ostanemo lahko tudi doma in počnemo kaj drugega. Cilj je v tem, da ostanemo v formuli ena in za to se močno tudi zavzemam, vendar se to mora zgoditi v medsebojnem razumevanju. Menim, da Ross Brawn še ni razčistil določena tehnična vprašanja."

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je slišal dovolj in je ogorčen. Britanec meni, da je vse to nespoštljivo do Rossa Brawna, navsezadnje je on eden izmed najuspešnejših inženirjev formule ena. "Prepričan sem, da Liberty Media dobro razume posel in da je njihova naloga, da sprejmejo odločitve, ki bodo najboljše za šport. Tudi če to mogoče za Ferrari ali Mercedes ne bo tako dobro."

Horner doda: "Tako pač je, da FIA in FOM ustvarjata pravila in potem se morajo ekipe odločiti, ali bodo sodelovale v takšnem prvenstvu ali ne. Mi se zagotovo v to ne vmešavamo. Formula ena je vodena s strani krovne organizacije FIA kot tudi s strani FOM-a in oni so tisti, ki vodijo naš šport. Seveda si vsi želimo, da Ferrari ostane v formuli ena in da nadaljuje z dirkanjem. Toda enostavno ni pravilno, da formulo ena na tak način držijo v ujetništvu."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Tako je, prav ima. Ne smejo se pustiti izsiljevati; kje bo pa trzil FCA znamke kot so Ferrari, Masserati in Alfa Romeo.
13.3.2018 18:59:45
spartan
Kaksna tehnicna dovrsenost? Ferrari je lani "tehnicno" zaobsel pravila, to je vse.
13.3.2018 19:00:50
etilometer
Bla bla bla gledanost formule ena pade drastično jaz osebno jo že gledam 25 let brez da bi zamudila kvalifikacije in dirko če ferrarija ni več v F1 me ne zanima več.
13.3.2018 19:38:02
matt0
Pa ravno on komentira, ko je imel ne dolgo nazaj izpade glede renaulta in celotnega športa.. Vsak predstavnik ekipe se poteguje za svoje moštvo, Red Bull igra isto igro kot Ferrari tako da neko krivdo in naslove člankov valit na Ferrari je že neka stalnica za Red Bull
13.3.2018 20:36:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija