Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Claire Williams
Partnerstva s Hondo ne izključujemo
Bomo priča naslednji oživitvi legendarne naveze? Williams namreč ne izključuje prehoda na Hondine motorje. Ta naveza je v 80-ih letih osvojila tri naslove svetovnega prvaka.
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. marec 2018 | 7:28:50

Z visokim pričakovanjem prežeta ponovna združitev McLarna in Honde je bila dobesedno prosti pad in se je po treh katastrofalnih letih končala na dokaj neprijeten način. Največja šibka točka te naveze naj bi veljal japonski motor, zaradi česar Honda pri drugih ekipah ni bila ravno zaželen partner. Iz tega razloga je Japoncem za letošnje leto ostala le ekipa Toro Rosso. Toda Honda bi lahko pomemben dejavnik postala v prihodnosti. Zanimanje je že izrazil Red Bull, morebitnega ponovnega sodelovanja z Japonci pa ne izključujejo tudi pri Williamsu.

"Z njimi smo imeli sijajno zgodovino, zaradi česar so pogovori s Hodno vedno dobrodošli," poudarja šefica ekipe Claire Williams. Naveza Williams-Honda je enkrat že bila uspešna kombinacija. V 80-ih letih so pet let tekmovali z japonskimi agregati in so z njimi osvojili dva ekipna naslova, Nelson Piquet pa je leta 1987 osvojil tudi dirkaški naslov.

Toda kot smo lahko videli v primeru McLarna, uspehi iz preteklosti danes ne štejejo. "Enostavno moramo počakati," pravi Claire Williams, ki z napetostjo pričakuje, kako se bo letos Honda obnesla v navezi z ekipo Toro Rosso. Šefica ekipe iz mesteca Grove pa v vsakem primeru ne želi izključevati  morebitnega sodelovanja v prihodnosti.

Williams je imel v tem tisočletju številne motorne partnerje. Najprej so bili glavni partner BMW-ja, potem so uporabljali motorje Coswortha, Toyote in Renaulta. Od leta 2014, torej začetka hibridnega obdobja v formuli ena, pa so postali partner Mercedesa, kjer se trenutno dobro počutijo. "Srečni smo z našim trenutnim partnerstvom," poudari Williamsova. "Ampak kdo ve, kaj bo potem. Smo zasebna ekipa z ambicijami in vedno iščemo najboljše možnosti." In te bi se lahko imenovale tudi Honda.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Sliši se fajn, vendar bi treba izboljšati aerodinamiko.
14.3.2018 11:22:54
Gazibo2
Se strinjam.
14.3.2018 11:39:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija